Nieuwe infographic CB laat verdere groei in e-bookverkoop zien

Culemborg – Voor de tweede maal dit jaar brengt CB in beeld hoe het e-book in het Nederlands taalgebied zich ontwikkelt. In een infographic (zie pdf in de bijlage) laat CB onder meer zien wat de afzet, de verdeling naar genre, de wijze van bestandsbeveiliging en het aandeel e-books in online boekenverkoop is.

Mathijs Suidman, Business unit manager Media bij CB: ‘We zien nog steeds op alle gebieden groei. Zo neemt het aantal leverbare titels toe, het aantal uitgeverijen dat e-books publiceert en het aandeel e-books in online verkoop. Uitgevers kunnen bovendien sinds begin dit jaar hun titels beschikbaar stellen voor uitlening via openbare bibliotheken. Dat dit concept succesvol is, zien we terug in de afzetcijfers van de afgelopen kwartalen.’

De e-bookmarkt is beweging, de infographic krijgt daarom ieder kwartaal een update.

CB verzorgt voor uitgevers de distributie en facturatie van e-books naar alle e-bookverkopers. Uitgevers kunnen via CB centraal al hun e-booktitels beheren en commerciële afspraken met e-bookverkopers vastleggen.

Over CB
CB heeft ruim 140 jaar ervaring als integrale logistieke dienstverlener. CB biedt oplossingen in de vorm van Logistieke Diensten, Digitale dienstverlening, E-commerce logistiek, Financiële diensten en Informatie en communicatiediensten. Met een fijnmazig distributienetwerk bedient CB de hele Nederlandse en Belgische markt. CB is actief in de sectoren Media, Healthcare en Fashion. CB heeft ruim 800 medewerkers in dienst en realiseerde in 2012 een omzet van 87 miljoen euro.

Noot voor de redactie
De infographic over e-books over het eerste kwartaal van 2014 is terug te vinden op http://www.cb-logistics.nl/nieuws/alle-relevante-data-over-e-books-in-nederland/ 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marjan van der Zee, Communicatie- en marketingmanager van CB
+31 (0)345 47 5809
+31 (0)6 205 444 09
m.van.der.zee@ cb-logistics.nl
www.cb-logistics.nl