Media alert: Google introduceert Export Business Map

Amsterdam, 10 juli 2014 - Exporteren is al lang niet meer alleen weggelegd voor grote bedrijven. Dankzij het internet kan tegenwoordig ook het kleine bedrijf op de hoek een international worden. Daarom introduceert Google de Export Business Map. Met deze bron van informatie krijgen Nederlandse bedrijven inzicht in de belangrijkste exportmarkten voor hun sector.

Naast demografische informatie over internetgebruikers bevat de Export Business Map ook gegevens over internetpenetratie, online zoek- en aankoopgedrag, evenals informatie over het gebruik van mobiel en social media. Zo zijn Nederlandse ondernemers in staat te bepalen welke landen de meeste potentie hebben om hun bedrijfssucces in het buitenland te vergroten.

De Export Business Map is vanaf maandag verkrijgbaar bij kantoren van de Kamer van Koophandel. Tevens is het gratis te downloaden via google.nl/ads/global, waar verschillende tools voor internationaal ondernemen zijn verzameld, waaronder de Global Market Finder.

 --------

Onderschrift foto:
Ter introductie van de Export Business Map heeft Pim van der Feltz, directeur Google Nederland, het eerste exemplaar uitgereikt aan Leendert-Jan Visser, directeur MKB Nederland en Chrystal van Goor den Oosterlingh, directeur van Holland at Home

Over Google Inc.
Google is een wereldleider in technologie en focust op het verbeteren van de manier waarop mensen in contact komen met informatie. Google’s innovaties in zoeken en adverteren op internet hebben er toe geleid dat Google’s website een essentieel onderdeel van het internet is en dat het merk behoort tot één van de meest bekende ter wereld.

Google is een handelsmerk van Google Inc. Alle andere bedrijfs- en productnamen kunnen handelsmerken zijn van bijbehorende bedrijven waarmee zij zijn verbonden. Kijk voor meer informatie www.google.com

Contacten voor de media:
Google Nederland
Tineke Meijerman
E: press-nl(at)google.com

Whizpr - PR Google Nederland
T: +31 317 410 483
E: google(at)whizpr.nl