Philips 9800: het nieuwe Ultra-HD-vlaggenschip met AndroidTM, 4-zijdig Ambilight en ultieme beeldkwaliteit

  • Krachtige processor en AndroidTM-besturingssysteem zorgen voor snelle en vloeiende Smart TV-ervaring
  • Superieur contrast, het diepste zwart en het helderste wit dankzij Micro Dimming Premium en Bright Pro
  • Ultra Resolution, de upscaling-functie van Philips, maakt niet-UHD-beelden net zo gedetailleerd, helder en scherp als échte Ultra HD
Amsterdam, 10 juli 2014 – TP Vision, het eerste Europese tv-merk dat televisies met AndroidTM op de markt brengt, presenteert zijn nieuwste telg met Ultra HD, Ambilight en AndroidTM. Met de snelle en vloeiende 65PUS9809 wordt een nieuwe stap gezet in de voortdurende verfijning van de tv-beleving. Bovenop het bestaande Philips Smart TV-aanbod zorgt de toegang tot GoogleTM Play Store voor een enorme verscheidenheid aan tv-content, games, applicaties en diensten. Daarnaast levert de Philips 65PUS9809 de ultieme UHD-beeldkwaliteit: met Ultra Resolution worden ‘gewone’ beelden opgewaardeerd naar Ultra HD, terwijl Micro Dimming Premium en Bright Pro garant staan voor het hoogst mogelijke contrast. De 65PUS9809 komt in het derde kwartaal van 2014 in de winkel.

GoogleTM-gecertificeerde Android UHD TV
De Philips 65PUS9809 is gecertificeerd door GoogleTM: het AndroidTM-besturingssysteem is volledig geïntegreerd in de tv. Dit is een waardevolle aanvulling van de Smart TV-ervaring, omdat het toegang biedt tot alle apps, diensten en content in de Google Play Store, bovenop het reguliere Philips Smart TV-aanbod.

Alles opgeschaald naar UHD-kwaliteit
Het 164 centimeter (65'') grote UHD-scherm beschikt over de ultieme beeldkwaliteit in Ultra HD. Zijn bekroonde Perfect Pixel Ultra HD-engine optimaliseert de beeldkwaliteit, wat messcherpe en gedetailleerde beelden met veel diepte en contrast oplevert. De upscaling-functie van Philips, Ultra Resolution, zorgt ervoor dat niet-UHD-beelden zo gedetailleerd, helder en scherp worden weergegeven dat het lijkt alsof ze in Ultra HD-resolutie zijn opgenomen.

Subliem contrast met state-of-the-art dimmingtechnologie
Bright Pro stuwt het contrast plaatselijk op tot een lichtopbrengst die twee keer zo groot is als die van standaard LED-backlight technologie. Dit resulteert in levensechte beelden met scherpere, heldere tinten, diep, fluweelachtig zwart en superieur contrast, bij dag- én nachtopnamen.

Het bekroonde Micro Dimming Premium optimaliseert het contrast nóg verder, met het diepste zwart en het helderste wit als resultaat. Het analyseert ieder beeld nauwkeurig, waarna het in 144 segmenten opgedeelde direct LED-backlight zich naadloos aanpast.

4-zijdig Ambilight vervolmaakt puur design
De Philips 65PUS9809 heeft een zeer slanke, antracietkleurige metalen rand rond het 164 centimeter metende scherm. De tv rust op een speciaal ontworpen ‘edge’-voet. Het strakke design, uitgevoerd in subliem afgewerkte, natuurlijke materialen, wordt afgemaakt met de lichtgloed die door het 4-zijdige Ambilight op de achterwand wordt geprojecteerd.

Draadloze subwoofer en fraai vormgegeven luidsprekers voor fantastisch geluid
Om de ultieme tv-beleving te bereiken, is de Philips 9800-serie uitgerust met eersteklas akoestische versterking voor een krachtige surround-soundsensatie. De bijgeleverde draadloze subwoofer – die subtiel uit het zicht kan worden geplaatst – zorgt voor levendig, natuurlijk en vol geluid.

Over TP Vision
TP Vision is een in tv gespecialiseerde speler in de wereld van visueel digitaal entertainment. Het bedrijf richt zich op het ontwikkelen, produceren en verkopen van Philips tv’s in Europa, Rusland, het Midden Oosten, Brazilië, Argentinië, Uruguay, Paraguay en diverse landen in Azië. TP Vision combineert zijn designexpertise en de innovatieve kennis van Philips TV met de uitstekende prestaties, flexibiliteit en snelheid van TPV Technology. Dankzij deze combinatie van eigenschappen levert het bedrijf slimme, gebruiksvriendelijke en stijlvolle tv’s die de consument een superieure tv-beleving bieden. Met Philips TV is TP Vision wereldwijd marktleider in de hospitalitymarkt. TP Vision, gevestigd in Amsterdam, is de exclusieve merklicentiehouder van Philips TV voor de hierboven genoemde landen. Het bedrijf is voor 100 procent eigendom van TPV, ’s werelds grootste fabrikant van monitoren en lcd-tv’s. TP Vision heeft bijna 2.000 medewerkers in vestigingen over de hele wereld.

Aanvullend persmateriaal en aanvullende informatie
Noot voor de redactie: Video’s en high-res foto’s van TP Vision-producten zijn te vinden op http://www.tpvision.com/press-room.html. TP Vision werkt in de Benelux samen met pr-bureau Check Twice, een samenwerkingsverband tussen MCS in Nederland en Quadrant Communications in België.

Contact voor journalisten in Nederland: 
Check Twice PR
TP Vision Persdesk
Tel: +31 (0)23 562 8208
E-mail: tpvision@checktwice.nl

De inhoud van dit persbericht is correct ten tijde van publicatie maar kan wijzigen zonder mededeling vooraf. Alle in dit persbericht genoemde handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

Productspecificaties* Philips 9800-serie* Specificaties en verkrijgbaarheid van diensten en tv-modellen zijn per land verschillend en kunnen veranderen