Lexmark opnieuw door Quocirca uitgeroepen tot leider in Managed Print Services

Lexmark International, Inc. (NYSE: LXK) is opnieuw als leider in managed print services (MPS) gepositioneerd door het toonaangevende onderzoeksbureau Quocirca.

“Lexmark komt opnieuw sterker als leider naar voren in de evaluatie van de MPS-markt door Quocirca. Na de overname van Perceptive Software in 2010, voor een bedrag van $ 280 miljoen, heeft Lexmark zijn activiteiten sterk aangepast en zijn kennis van bedrijfsprocessen nog meer verdiept,” aldus Quocirca. “Het bedrijf slaagt erin zijn sterke marktpositie verder te verstevigen met een goed uitgebouwd dienstenaanbod en de grootste deskundigheid in bedrijfsprocessen in haar sector. Deze laatste eigenschap wordt steeds belangrijker om je op deze markt te onderscheiden van je concurrenten1.”

Het onderzoek 'Managed Print Services Landscape', uitgevoerd door het toonaangevende onderzoeksbureau Quocirca, is een onafhankelijke analyse van de leveranciers op de wereldwijde MPS-markt. Een andere bevinding in het onderzoek luidt als volgt: “Door de technologieën Enterprise Content Management (ECM) en Business Process Management (BPM) te verbinden met intelligente oplossingen voor gedistribueerde gegevensinvoer, inclusief multifunctionele printers voor werkgroepen en mobiele toestellen, heeft Lexmark een sterke positie uitgebouwd om ongestructureerde digitale en papieren informatie te verbinden met gestructureerde informatie1.”

Verder vermeldt het rapport: “Lexmark is al geruime tijd toonaangevend in het aanbieden van bedrijfsoplossingen met een groot aanpassingsvermogen. Dit bezorgde Lexmark een concurrentievoordeel. Omdat het bedrijf de diensten, oplossingen, software, firmware en producttechnologie die het aanbiedt zelf in huis heeft en geen beroep hoeft te doen op partners, kan het snel reageren als klanten oplossingen op maat vragen1.”

In het Quocirca-rapport blijft Lexmark de hoogst mogelijke scores behalen in talrijke categorieën, zoals MPS-strategie, geografisch bereik, multi-vendor support, documenten-workflow en ondersteuning van mobiel printen.

“We zijn heel tevreden dat onderzoeksbureau Quocirca onze toonaangevende positie erkent,” verklaart Niels Priem, General Manager bij Lexmark Benelux. "De erkenning door Quocirca bevestigt dat Lexmark een leider is in de MPS-sector door zijn ruime scala aan producten – onder andere slimme MFP’s, software, oplossingen en diensten – in te zetten om klanten wereldwijd op een unieke manier te helpen bij het beheren van hun digitale en papieren informatiestromen.”

Extra informatie en documentatie:

-       Lees meer over de Managed Print Services (MPS) van Lexmark
-       Download het Quocirca MPS-rapport (Engels)

(1) Bron: Quocirca Managed Print Services Landscape, 2014
 
Lexmark en Lexmark met het diamantlogo zijn handelsmerken van Lexmark International, Inc., gedeponeerd in de Verenigde Staten en/of in andere landen. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

Over Quocirca
Quocirca is een bedrijf voor primair onderzoek en analyse dat zich specialiseert in de invloed van informatietechnologie en communicatie (ITC) op bedrijven. Quocirca werkt wereldwijd in tal van talen en verschaft diepgaand inzicht in de zienswijzen van inkopers en opiniemakers in grote, middelgrote en kleine organisaties. Het analistenteam bestaat uit praktijkmensen die zelf veel ervaring hebben met het in de praktijk brengen van ITC-oplossingen en die de ITC-sector en zijn reële toepassingen in de markten voortdurend onderzoeken en volgen.

Quocirca werkt met internationale en lokale leveranciers van IT-producten en -diensten om ze te helpen de beloften waar te maken die ICT voor bedrijven inhoudt. Klanten van Quocirca zijn onder andere Oracle, Microsoft, IBM, O2, T-Mobile, HP, Xerox, EMC, Symantec en Cisco, andere grote en middelgrote leveranciers, serviceproviders en meer gespecialiseerde bedrijven.
Voor meer informatie: www.quocirca.com

Over Lexmark

Lexmark heeft een unieke focus op het verbinden van ongestructureerde, geprinte en digitale informatie binnen bedrijven met de processen, applicaties en mensen die dit het meeste nodig hebben. Wilt u meer informatie over Lexmark? Surf dan naar http://www.lexmark.nl

Blijf op de hoogte van Lexmark: bekijk de Lexmark Facebook-pagina en volg ons op Twitter via @LexmarkNL

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Rosalie Heikens van LEWIS PR
Tel: +31 (0)40 235 4600
E-mail: lexmarknl@lewispr.com
www.lewispr.com

Petra Nemitz van Lexmark
Tel: +32 (0)27 167 466
E-mail: pnemitz@lexmark.com