ICTroom bouwt 2 megawatt datacenter in België

High security infrastructuur voor Belgische overheid organisatie

Brussel / Amsterdam, 30 Juni 2014 /EZPress/ - Een Belgische overheidsorganisatie zal binnenkort een nieuw high security datacenter in gebruik nemen. Na een zorgvuldig selectieproces is het contract voor het ontwerp en de bouw gegund aan ICTroom die een jarenlange ervaring heeft in het ontwerpen, bouwen en managen van uiterst betrouwbare datacenters en computerruimtes.

Het bijzondere aan het nieuwe datacenter is dat het zal worden gerealiseerd in een hoog beveiligde omgeving. Het ontwerp is gemaakt met energie-efficiëntie in het achterhoofd en contractueel zullen bepaalde PUE’s worden gegarandeerd. Tenslotte is de installatie ook al voorzien en ge-engineerd op bepaalde uitbreidingen en strategische keuzes voor de toekomst. Verder details over dit contract zullen vanwege het security aspect later op het jaar bekend gemaakt worden.

Johan Claes, Manager Business Development BeLux bij ICTroom: `Het was een zeer aangename en intense samenwerking tussen de beide teams en ongelooflijk hoe we in nauwelijks 6 maanden tijd zijn gegaan van eerste contacten en initieel studiewerk naar de start van de werken. Dit bewijst alvast het nut van de geïntegreerde aanpak van ICTroom om op snelle en flexibele wijze datacenter installaties te bouwen. We zullen ons blijven inzetten om deze klant te ondersteunen en dit datacenter binnen de geplande scherpe deadlines af te leveren zodat zij zich verder kunnen positioneren en differentiëren in deze dynamische marktcontext`.

Over ICTroom Company
ICTroom ontwerpt, bouwt, onderhoudt, beheert en exploiteert uiterst betrouwbare computerruimtes en datacenters en creëert een omgeving en technische infrastructuur waarin IT hardware optimaal presteert.

ICTroom bedient een klantenkring van nationale en internationale ondernemingen, bedrijven en organisaties voor wie IT performance wordt geborgd door een datacenter infrastructuur te creëren waarbinnen maximale beschikbaarheid en zekerheid is gegarandeerd. Maatschappelijke thema’s zoals sustainability maar ook business agility zijn daarbij vaste componenten de aanpak en ontwerpen van ICTroom.

De basis van het succes wordt gevormd door het combineren van hoogwaardig kennisniveau met de allerbeste techniek. Met de pragmatische aanpak en het totaalconcept voor Datacenter Facility Infrastructure projecten, bestaande uit een unieke combinatie van advies, producten en diensten onderscheidt ICTroom zich binnen de kritische datacenter sector.

//einde bericht

Bron: ICTroom Company

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu 

Voor vragen over het persbericht kunt u contact opnemen met:

ICTroom Company
Gert Jan Spinhoven
Manager Sales & Marketing
+31 (0)20 820 3000
g.spinhoven@ictroom.com
www.ictroom.com