Innovadis heeft TPM voor het ICT-Beveiligingsassessment gereed

Enschede, 11 juni 2014

Om de veiligheid voor burgers te borgen die digitaal zaken doen via DigiD, dienen overheidsorganisaties jaarlijks een ICT-Beveiligingsassessment DigiD uit te voeren. Innovadis heeft voor 2014 als leverancier van het webportaal schuldhulpverlening de Third Party Mededeling (TPM) voor het ICT-Beveiligingsassessment in ontvangst mogen nemen en kan deze aan haar opdrachtgevers overhandigen.

De klanten van de schuldhulpverlenende organisaties loggen met DigiD in op het webportaal. Op het portaal wordt informatie ontsloten over de dienstverlening van de organisaties. Het schuldhulpverleningstraject is zo voor de klant inzichtelijk en hebben zij de mogelijkheid om via het portaal (betaal)opdrachten in te dienen. De schuldhulpverlenende organisaties reduceren hiermee kosten en maken de dienstverlening transparant en efficiënt.

De TPM is gereed voor de generieke oplossing – webportaal schuldhulpverlening – die schuldhulpverlenende organisaties gebruiken. Het webportaal van Innovadis voldoet daarmee aan de eisen die Logius stelt voor webapplicaties die een koppeling hebben met DigiD.

Voor het hosting van het webportaal werkt Innovadis samen met Previder. Ook zij hebben de TPM gereed. “We zagen het belang als Innovadis en voor onze opdrachtgevers in bij dit traject. Vanuit deze visie zijn wij ook op zoek gegaan naar een hostingpartij die op dit gebied kwaliteit levert. De samenwerking tussen Innovadis en Previder verliep goed en we beschikken beiden over de TPM. Voor ons was het een leerzaam traject waarbij de informatiebeveiliging structureel op onze agenda is komen te staan.”  Aldus Jurgen van Kreij, directeur van Innovadis BV.

Door middel van de TPM toont Innovadis aan dat de DigiD-richtlijnen waar zij verantwoordelijk voor is, in orde zijn. De afnemers van het webportaal schuldhulpverlening kunnen op hun beurt hun auditor naar de TPM van Innovadis en Previder verwijzen bij het eigen assessment.


Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bas de Vries van Innovadis BV via 053-8507500.

Over Innovadis B.V.
Innovadis is expert op het gebied van het integreren van offline en online, het koppelen van systemen e-commerce. Vanuit deze expertise hebben wij in samenwerking met kredietbanken en gemeenten het webportaal schuldhulpverlening ontwikkeld. Een koppeling met uw bankapplicatie (Allegro) maakt het met mogelijk om klanten online en realtime inzage te geven in uw dienstverlening.

Met de input van opdrachtgevers en de ervaring beschikt Innovadis over een doorontwikkeld en getest portaal dat bestaat uit een platform, producten en modules. Het webportaal wordt geïntegreerd in de website van de opdrachtgever. Ook is het mogelijk de ontwikkeling van de website door Innovadis te laten doen.

www.innovadis.com
www.webportaalschuldhulpverlening.nl
www.previder.nl