PROFISHARK 1G: zakformaat 1G Ethernet monitoring
5 juni 2014. SCOS te Hoofddorp kondigt de beschikbaarheid aan van de PROFISHARK 1G, een kleine, draagbare Plug en Play-apparaat ontwikkeld voor in-line Gigabit Ethernet monitoring. SCOS breidt hiermee zijn aanbod uit van ondersteunende producten en diensten betreffende de meest gebruikte netwerk protocol analyzer: Wireshark. PROFISHARK vereenvoudigt het in-field traffic capture en troubleshooting van netwerken. Het komt overeen met een 10/100/1G aggregator TAP met twee 1 Gbps NIC. Behalve de Alles-in-één oplossing in zakformaat, is de enige extra hardware welke verder nodig is, een laptop of een desktop PC met een vrije USB 3.0-poort. Omdat het gebaseerd is op USB 3.0 (5 Gbps), verwerkt de PROFISHARK 1G full-duplex gigabit op wire snelheid, zonder de bottleneck van een aggregator TAP. Het omzeilt ook alle standaard NIC’s in de capturemode, het registreert alle tags zonder de frames te wijzigen.

De PROFISHARK 1G is de perfecte tool voor het langdurig verzamelen van data om deze met Wireshark te analyseren. Een aantal kenmerken zijn: 10/100/1G monitoring gebaseerd op (powered-) USB 3.0, geen adapter nodig, 8 ns hardware timestamp, real-time statistieken, low level fout en bandbreedte monitoring, CRC error capture en direct wegschrijven naar schijf.

De PROFISHARK 1G heeft de mogelijkheid van het vastleggen van iedere type frames (pause frames, VLAN- tagged, etc.), iedere encapsulated frame, CRC error frames en iedere frame tussen 10 bytes en 10 Kbytes. De timestamp maakt real time analyse van geaggregeerde en gebufferd verkeer mogelijk. Het kan latencies meten met nanoseconde nauwkeurigheid.

Verder bevat de PROFISHARK 1G de PT3 Manager. Dit is een applicatie welke speciaal voor de PROFISHARK 1G ontwikkeld is. Het biedt een manier voor statistische analyse van een netwerk, waardoor efficiënt buitensporige bandbreedte gebruik wordt gedetecteerd, danwel low layer fouten om deze daarna met Wireshark nader te onderzoeken.

SCOS biedt de PROFISHARK 1G ter introductie tot 30 Juni 2014 aan voor € 1795,00 (ex. BTW) ipv € 2195,00 (ex. BTW).

Als Authorized Training Partner van de Wireshark University van Laura Chappell verzorgt SCOS de officiële Wireshark Trainingen voor het analyseren van het vastgelegde netwerkverkeer.

Voor meer inlichtingen:
info@scos.nl
www.scos.nl
www.wireshark.training
Tel. 023 5689227