StartReady maakt CloudX Services platformeigenaar van Lync4all

Uithoorn, 28 mei 2014 – Microsoft Lync-specialist StartReady maakt het Noorse bedrijf CloudX Services eindverantwoordelijk voor de distributie en verkoop van Lync4all, de intern ontwikkelde Unified Communications-oplossing speciaal voor het MKB.

Het leveren van een gemakkelijk te implementeren en betaalbare Lync-oplossing voor het midden- en grootbedrijf was een hoofddoel bij de oprichting van StartReady in 2008. Voor het MKB ontwikkelde het bedrijf in 2012 Lync4all, een Cloud-based telefonieoplossing gebaseerd op Microsoft Lync. Daarmee werd Lync beschikbaar voor bedrijven vanaf 5 medewerkers.StartReady maakt momenteel een sterke groeifase door. Nu het bedrijf onder meer haar peilen richt op verdere internationale expansie, zowel binnen Europa als de Verenigde Staten, gaat het zich primair focussen op haar producten voor middelgrote organisaties en Enterprises. “Die focus past bij onze langetermijnstrategie”, vertelt StartReady CEO Lucas Wensing. “De vraag naar Lync-oplossingen neemt het snelst toe bij Enterprises. Omdat het telecomleveranciers en Service Providers vaak nog ontbreekt aan expertise op het gebied van Lync willen zij samenwerken met StartReady, omdat we Lync-oplossingen white label kunnen aanbieden en van continuïteit kunnen voorzien – ook internationaal. We willen voorkomen dat deze focus ten koste gaat van groei in het MKB.”

StartReady brengt het product Lync4all daarom onder bij het Noorse bedrijf CloudX Services. CloudX Services zal zich uitsluitend richten op de distributie van Lync4all. “Dat is een groot voordeel voor het kanaal. CloudX Services kan zich volledig toeleggen op de specifieke behoeften van klanten in het MKB. Ze kennen de markt, weten hoe de producten in elkaar steken en hebben reeds succesvolle partnerships afgesloten”, aldus Wensing.

,,De overname van Lync4all biedt ons enorme kansen binnen de Scandinavische markt, maar zeker ook daarbuiten”, aldus CloudX Services CEO Jon Sjølie. “We hebben verregaande plannen voor toetreding tot andere landen en het inrichten van Lync4all in nieuwe datacenters. Ook voor bestaande distributeurs en resellers van Lync4all betekent dit meer aandacht, wat verdere groei alleen maar zal bevorderen.”

StartReady blijft op de achtergrond betrokken als vendor van Lync4all. Het bedrijf draagt zorg voor verdere technische ontwikkeling van het product, garandeert de continuïteit en verzorgt de schaalbaarheid van de dienst.

Over StartReady
StartReady wil kenniswerkers met elkaar verbinden en kennisuitwisseling over organisatiegrenzen heen faciliteren. StartReady bouwt Unified Communications oplossingen op de ‘tried and trusted’ software van Microsoft Lync. Zij verzorgen efficiënte interactie via spraak, beeld en chat, in één tool. Deze oplossingen variëren van cloud oplossingen voor mkb-ondernemingen tot on-premise en Private Hosted oplossingen voor Enterprises. StartReady werkt op internationale basis met gerenommeerde partners als BT, Dell en KPN en is gecertificeerd Microsoft Gold Partner en Premier Support Partner voor Lync. Kijk voor meer informatie op www.startready.com.

Meer informatie voor de pers

L&DJ PR
Susan Sjouwerman
020 205 04 37
susan@l-dj.nl

StartReady
Lucas Wensing
088 894 68 68
lucas@startready.com

Dit bericht is ook online beschikbaar.