Anderson MacGyver start met opleidingen

‘Met opleidingen meer impact creëren bij klanten’

HOUTEN, mei 2014 –Veranderprocessen in organisaties lopen veelal stuk als medewerkers weinig betrokken worden of zij onvoldoende kennis in huis hebben. Dat constateren de adviseurs van het één jaar oude management- en adviesbureau Anderson MacGyver. Omdat consultancy wezenlijk anders is dan opleiden, is een nieuwe activiteit gestart die zich daarop richt.

Onder het motto ‘meer business waarde met IT’ opereert Anderson MacGyver sinds april 2013 in de Nederlandse markt en adviseert organisaties de samenwerking tussen IT en business te verbeteren. Uitgangspunt daarbij is dat business en IT kansen zien en ze pakken met een gezamenlijke strategie.  De totale IT-portfolio moet gericht zijn op het creëren van toegevoegde waarde voor het bedrijf en dus aansluiten op de strategische agenda.

Anderson MacGyver neemt daarbij verantwoordelijkheid. In hun opdrachten voor CIO’s, topbestuurders en business managers geen ze advies en voeren de gekozen strategie uit door programma- en interim management. Die verantwoordelijkheid wordt uitgebreid met opleidingen.

Impact met Academy
In het advies- en managementbureau is een unit opgericht met de focus op opleidingen. Vanuit een gezonde resultaatgerichtheid en effectieve aanpak wordt impact bij de klant gecreëerd. “Innoveren en veranderen is mensenwerk. Doordat medewerkers achterblijven in kennis en zij onvoldoende meewerken aan de transitie, ontstaat onbegrip en gaan de hakken in het zand”, aldus Gerard Wijers, een van de oprichters. “Met effectief en toegespitst onderwijs komen mensen in beweging, vooral als ze meewerken aan de change.” De Academy zal de situatie van de klant centraal zetten en de reële bedrijfsvraagstukken aan bod laten komen. “We gaan dicht tegen de bedrijfsproblematiek zitten om zoveel mogelijk impact te realiseren”, zegt Rik Bijmholt, de andere oprichter.

Aanbod
De Anderson MacGyver Academy zal opleidingen bieden die organisaties helpt bij het creëren van business waarde. Daarbij richt het instituut zich op in-house opleidingen waar mensen uit de business en mensen uit de IT samen leren en werken vanuit de veranderagenda. Leren en werken gaan samen en alles is gericht op het behalen van resultaten. De Academy heeft sterke banden met diverse universiteiten in binnen- en buitenland.


Einde persbericht

Noot voor de redactie

Neem voor meer informatie contact op met: 
Rik Bijmholt – Directeur | E: rik.bijmholt@andersonmacgyver.nl | M: 0612042186
www.andersonmacgyver.nl