Datum: (1499 dagen oud)
Bedrijf:

Nieuwe TP-LINK Archer C2 ondersteunt volgende generatie Wi-Fi technologieAmsterdam, 12 mei 2014 - TP-LINK introduceert de nieuwe AC750 draadloze dual band Gigabit-router (Archer C2). De Archer C2 van TP-LINK maakt gebruik van de nieuwste Wi-Fi technologie en is daardoor driemaal sneller dan draadloos-N. De zogenaamde 802.11ac-standaard gaat zuinig met energie om en maakt een sterke beveiliging mogelijk. Het is daarmee de perfecte manier om een multimedia thuisnetwerk sneller te maken en opstoppingen door meerdere apparaten op te lossen.

Dual band verbindingen
Met de Archer C2 kunnen consumenten gelijktijdig kiezen voor 2,4 GHz-band- en 5 GHz-band-verbindingen. De 5 GHz-band biedt draadloze snelheden tot 433 Mbps, terwijl de 2,4-GHz-band snelheden tot 300 Mbps biedt. Eenvoudige taken zoals e-mail of surfen worden op de 2,4-GHz-band verwerkt, terwijl bandbreedte-intensieve taken zoals online gaming of HD-videostreaming tegelijkertijd op de 5-GHz-band plaats kunnen vinden. In totaal kunnen consumenten zo profiteren van 733 Mbps beschikbare bandbreedte. De Archer C2 biedt op deze wijze de flexibiliteit van twee afzonderlijke netwerken en hoge draadloze snelheden.

Snelheid en signaal over grotere afstanden
Een stabiel signaal in alle richtingen en behoud van hoge snelheid over grotere afstanden zijn veelvoorkomende eisen aan een netwerk, bijvoorbeeld in grote woningen of kantoren. De twee afneembare, externe antennes van de Archer C2 zorgen voor een stabiel omnidirectioneel signaal en uitstekende draadloze dekking. Met één Gigabit WAN- en vier Gigabit LAN-aansluitingen kan de snelheid tot tien maal hoger zijn dan met een standaard Ethernet-aansluiting.

Gemakkelijk te installeren
Op de meegeleverde CD staat het geoptimaliseerde configuratie hulpprogramma van TP-LINK, waardoor gebruikers binnen een paar minuten de software kunnen installeren en het draadloze netwerk kunnen instellen. Via de USB-aansluiting kunnen daarnaast eenvoudig printers lokaal gedeeld worden. Bestanden en media kunnen met apparaten in het netwerk worden gedeeld of op afstand via FTP-Server.

Belangrijkste features
  • Ondersteunt 802.11ac - de volgende generatie Wi-Fi, compatibel met 802.11n

  • Gelijktijdige 2,4 GHz 300 Mbps en 5 GHz 433 Mbps verbindingen voor in totaal 733 Mbps beschikbare bandbreedte

  • Twee afneembare externe antennes zorgen voor een stabiel omnidirectioneel signaal en uitstekende draadloze dekking

  • USB-aansluiting - eenvoudig een printer lokaal delen en bestanden en media met apparaten in het netwerk of op afstand via FTP-Server

  • Gigabit-aansluitingen verzekeren ultrasnelle datatransmissie

Prijs en beschikbaarheid
De nieuwe AC750 draadloze dual band Gigabit-router (Archer C2) is per direct beschikbaar. De adviesprijs bedraagt 69,99 euro.

--------

Over TP-LINK
TP-LINK is een wereldwijde leverancier van netwerkproducten, beschikbaar in ruim 100 landen en met miljoenen klanten. Het bedrijf is marktleider in China en streeft naar innovatieve R&D, effectieve productiemethoden en strikte kwaliteitsmanagement. TP-LINK levert draadloze routers en adapters, draadloze access points, 3G-routers, ADSL-modem/routers, Powerline-producten, IP-camera’s, printservers, SOHO/MKB-routers en SOHO/MKB-switches. Voor meer informatie: www.tp-link.com/nl/.

Voor meer informatie
TP-LINK
Roel Brandenbarg
Telefoon: 06-11 91 08 97
E-mail: roel.brandenbarg@tp-link.com

Whizpr
Winnie Silvertand / Valentijn Bouman
Telefoon: 0317 410 483
E-mail: tplink@whizpr.nl