VakantieVeilingen.nl krijgt Keurmerk Online Veilen

Onafhankelijk keurmerk waarborgt betrouwbaarheid en transparantie veilingwebsite

VakantieVeilingen.nl heeft het Keurmerk Online Veilen toegekend gekregen. Sinds 25 april mag de veilingwebsite dit kwaliteitskeurmerk voeren onder toeziend oog van ICTRecht. Het vooraanstaand juridisch adviesbureau wijst het keurmerk toe aan Nederlandse veilingsites die een betrouwbaar en transparant veilingproces garanderen.

Het onafhankelijke veilingkeurmerk ‘Keurmerk Online Veilen’ waarborgt sinds 1 november 2013 het toezicht op het veilig kopen van producten en diensten door consumenten via internetveilingsites. Consumenten kunnen er vanuit gaan dat aangesloten online veilingsites garant staan voor heldere spelregels, veilig betalen en de bescherming van persoonlijke gegevens. Om het keurmerk te verkrijgen heeft VakantieVeilingen.nl een strenge juridische check doorlopen en zal het veilingproces ieder jaar opnieuw gecontroleerd worden.  

Volgens Wijnand Jongen, Directeur bij Thuiswinkel.org, is het Keurmerk Online Veilen een belangrijke ontwikkeling voor de online veiling branche. “Het keurmerk laat zien dat de branche een hoge vlucht heeft genomen. Wij vinden het zeer belangrijk dat dit keurmerk is opgericht en ondersteunen het dan ook van harte”, aldus Jongen.

Prof. Dr. Cor Molenaar, voorzitter van de Stichting Keurmerk Online Veilen geeft aan: “We zijn verheugd VakantieVeilingen.nl dit kwaliteitskeurmerk voor veilingsites te kunnen toekennen. Door zich als marktleider in het online veilen van vrijetijdsarrangementen te conformeren aan dit keurmerk, geeft het bedrijf een belangrijk signaal af richting de branche over de autoriteit van dit label.”

“VakantieVeilingen.nl is van begin af aan groot voorstander van het Keurmerk Online Veilen geweest en we zijn dan ook erg trots dat we het nu mogen voeren,” zegt Frank van Run, COO bij VakantieVeilingen.nl. “De online veilingbranche is de afgelopen jaren volwassen geworden en wij vinden het onze verantwoordelijkheid om het vertrouwen en transparantie van deze branche te vergroten. Deze vorm van zelfregulering is daarin een belangrijke stap.”