Datum: (1512 dagen oud)
Bedrijf:

CFD trading en de voordelen voor u als beleggerCFD trading is een relatief simpele manier om in te spelen op waardeveranderingen van onderliggende waarden zoals bijvoorbeeld aandelen, indices, grondstoffen, valutaparen en meer. Een CFD kopieërt in feite de onderliggende markt. Alles over online beleggen met CFD’s.

Een CFD (Contract for Difference) is een OTC markt, een hefboomproduct waarmee simpel is in te spelen om koersstijgingen en –dalingen van onderliggende waarden. U wordt nooit eigenaar van dat onderliggende, u handelt puur in de waarde. Met een CFD kan de belegger dus hetzelfde resultaat halen als met een normale waarde, maar hoeft het minder in te leggen. U werkt dus met een margin bij CFD trading, net zoals bijvoorbeeld opties, speeders, sprinters en turbo’s.

Maar CFD’s hebben wel wat voordelen ten opzichte van bovenstaande hefboomproducten. Online beleggen met CFD’s is dé nieuwe vorm van online beleggen met een hefboom. Steeds meer beleggers ontdekken dat. CFD’s kennen vele voordelen ten opzichte van Turbo’s en Sprinters. Zo is de stop-loss gegarandeerd, kunt u deze zelf bepalen, bepaalt u zelf de hefboom, betaalt u geen transactiekosten op valuta en indices (alleen de spread) en handelt u 24 uur per dag indices. Deze voordelen zijn zo overduidelijk dat CFD’s best geëvolueerde hefboomproducten genoemd kunnen worden. Natuurlijk zijn het niet alleen de voordelen van deze producten die voor u werken. U dient deze wel goed te gebruiken. En dat kan op een snel en betrouwbaar handelsplatform. Kies dus altijd een broker die u vertrouwt en waar u met een gerust hart kunt online beleggen.

Sten Lemmens is Marketwatcher bij IG Nederland dat handel in CFD’s aanbiedt in Nederland. Deze column bevat geen beleggingsadvies. Verder kunnen eventueel gesuggereerde adviezen niet voor bepaalde beleggers van toepassing zijn. Opvolging van adviezen dient in samenspraak met een deskundige beleggingsadviseur.