Datum: (1554 dagen oud)
Bedrijf:

Enexis kiest ReadSoft voor automatische factuurverwerking in SAPAmersfoort, 14 april

Enexis, beheerder van het energienetwerk in noord-, oost- en zuid-Nederland, kiest voor de factuurverwerkingsoplossing van ReadSoft, geïntegreerd met SAP. Hiermee verwacht Enexis te winnen aan efficiency en productiviteit. Ook de facturen van dochteronderneming Fudura zullen voortaan volledig elektronisch worden verwerkt.

Enexis brengt gas en elektriciteit van energieleveranciers in de woningen en bedrijven van in totaal 2,6 miljoen klanten. Enexis verwerkte haar inkomende facturen, jaarlijks meer dan 150.000, al digitaal, maar in diverse processtappen moesten nog handmatig gegevens gecontroleerd en ingevoerd worden. “Het jaarlijks toenemend aantal facturen leidde ertoe dat onze zelfontworpen workflow steeds moeilijker te doorgronden werd.” zegt Ralf Hermans, manager Planning, Reporting & Accounting bij Enexis.

Ook de verwerking van XML-facturen staat bij Enexis op de planning. Hermans: “Omdat het belangrijk is dat onze medewerkers goed vertrouwd raken met de nieuwe processen, voeren we dit stap voor stap in. ReadSoft zal ons nu en in de toekomst hierin begeleiden.” aldus Hermans.

“ReadSoft was een van de vier geselecteerde softwareleveranciers voor inschrijving op ons ‘Request for Proposal’. ReadSoft onderscheidde zich met name op het gebied van inleving in onze processen en plan van aanpak. Daarnaast is ReadSoft zeer ervaren met het implementeren van factuurverwerkingssoftware in een SAP-omgeving, zoals bij Enexis. Een voorwaarde die wij stelden, was dat wij vanuit onze SAP-systemen, de factuurverwerkingsworkflow zonder tussenstappen kunnen benaderen. Uiteindelijk zijn dit doorslaggevende factoren geweest voor onze keuze voor ReadSoft als partner voor het efficiënter en sneller, kortom intelligenter  verwerken van onze binnenkomende facturen.” aldus Hermans.

Over ReadSoft
ReadSoft is een toonaangevende en wereldwijde aanbieder van software oplossingen voor Document Automatisering in de Cloud of op locatie. ReadSoft software stelt bedrijven in staat documentprocessen te automatiseren zoals: factuurverwerking en postkamerautomatisering. ReadSoft is wereldwijd nummer één in factuur automatiseringsoplossingen. Sinds de start in 1991 is ReadSoft uitgegroeid tot een wereldwijde speler met vestigingen in 17 landen op zes continenten en heeft een netwerk van lokale en internationale partners. Het hoofdkantoor is gevestigd in Helsingborg, Zweden en het ReadSoft aandeel wordt verhandeld op de Nasdaq OMX Nordic Exchange Small Cap List. Voor meer informatie over ReadSoft, gaat u naar www.readsoft.nl

Voor meer informatie
Gert-Jan de Vries, Managing Director ReadSoft Benelux
Telefoon: +31 33 468 14 14