Datum: (1567 dagen oud)
Bedrijf:

Vosko realiseert netwerk- en communicatie infrastructuur voor Groene Hart ZiekenhuisHet Groene Hart Ziekenhuis in Gouda biedt sinds begin dit jaar alle zorg onder één dak in het vernieuwde ziekenhuis aan de Bleulandweg. Met de ingebruikname van de nieuwbouw is afscheid genomen van de Jozeflocatie die 85 jaar dienst heeft gedaan als ziekenhuis.

Belang en risico van ICT in de zorg
Het Groene Hart Ziekenhuis onderkent het belang en het risico van ICT in de zorg. Na een intensief selectietraject heeft het ziekenhuis daarom voor een Medical Grade infrastructuur van Cisco gekozen. Deze architectuur zorgt voor een betrouwbare, flexibele, schaalbare en veilige netwerkinfrastructuur en stelt het ziekenhuis in staat om patiënten, artsen, (medische) apparatuur en sensors met elkaar te verbinden.

Geïntegreerd en volledig dekkend draadloos netwerk
Vosko ontwierp en bouwde het netwerk inclusief de spraak- en communicatieoplossing en is de komende tien jaar verantwoordelijk voor het beheer. Het netwerk is opgebouwd rond twee datacenters, telt ruim 7.000 aansluitingen en heeft een geïntegreerd en volledig dekkend draadloos netwerk voor onder andere spraak en patiëntmonitoring. Het Groene Hart Ziekenhuis heeft ruim 1.000 Cisco Wifi handsets in gebruik, die naast spraakcommunicatie ook voor berichtgeving vanuit het verpleegoproepsysteem worden gebruikt.

Monique Verdier, lid van de Raad van Bestuur van het Groene Hart Ziekenhuis, is vol lof over de rol van Vosko: “Je merkt dat Vosko een specialist is op dit gebied. Vanuit de stuurgroep heb ik van dichtbij meegemaakt hoe Vosko acteert en hoe zij met ons meedenken. Ik ben dan ook erg tevreden met de keuzes die we als ziekenhuis hebben gemaakt.”

Open dag Groene Hart Ziekenhuis
Het Groene Hart Ziekenhuis organiseert op zaterdag 12 april een open dag in het vernieuwde ziekenhuis aan de Bleulandweg. Het thema van de open dag is: ‘Het ziekenhuis van nu, opent de deuren naar morgen!’. Belangstellenden kunnen tussen 12.00 en 17.00 uur kennismaken met de diverse specialismen van het ziekenhuis.

Over Vosko
Vosko ontwerpt, bouwt en beheert al meer dan dertig jaar communicatienetwerken voor de grootzakelijke markt in Nederland. Meer informatie over Vosko is beschikbaar via www.vosko.nl

Voor meer informatie
Vosko B.V.
Dunja Leidekker
T: 0182 622 822 / 06 507 32 701
E: dunja.leidekker@vosko.nl