Datum: (1658 dagen oud)
Bedrijf:

Hostingbranche bereidt zich voor op consolidatieMaassluis – 4 april 2014

Uit onderzoek van Amsio op de World Hosting Days blijkt dat 52 procent van de meer dan 200 respondenten verwacht over drie jaar te zijn overgenomen door een concurrent.

Het onderzoek is gehouden onder de bezoekers van de World Hosting Days. World Hosting Days is de grootste en drukst bezochte hosting gerelateerde beurs ter wereld en is dit jaar gehouden in Rust, Duitsland.

Overleven door consolidatie
De respondenten verwachten dat ruim 48% van de hosters over drie jaar niet meer actief is. Als belangrijkste reden voor het verdwijnen van hosters geeft meer dan de helft aan dat er door consolidatie steeds minder partijen zullen overblijven. Onder deze groep vallen vooral leveranciers van de hostingbranche en SaaS providers. 41% van de respondenten, waarvan veelal webhosting providers, geeft aan dat de kleine partijen niet meer kunnen concurreren met grote partijen als Microsoft, VMware en Amazon. Slechts 7% voorziet een afnemende vraag als reden voor het verdwijnen.

Verhuizen naar de public cloud
Hostingproviders die op dit moment nog zelf hun diensten hosten stappen steeds vaker af van hosten in eigen beheer. De respondenten geven aan dat zij verwachten dat 46% van de zelf gehoste diensten binnen drie jaar naar een public cloud van een serviceprovider zal gaan.

Beveiliging belangrijk aspect
Uit het onderzoek blijkt dat bij het kiezen van een nieuwe provider de beveiliging als belangrijkste factor gezien wordt, gevolgd door de prijs. Hierna zijn service en performance belangrijke aspecten.

Profiel respondenten
De respondenten werken voornamelijk in Europa. 29% van hen is leverancier van de hostingmarkt en 21% levert zelf webhosting en VPS-en. 20% van de respondenten levert IaaS hosting en 16% SaaS. Dedicated hosting en colocatie is met 14% het minst populair.

Amsio
Als IaaS provider ziet Amsio steeds meer vraag naar het compleet uitbesteden van de infrastructuur van hostingproviders. Amsio heeft jarenlange ervaring met het hosten van schaalbare high-performance hostingomgevingen en verwacht hier voor de nabije toekomst grote groei.

---------------

Over Amsio
Amsio is onderdeel van Argeweb Amsio Group en biedt al 14 jaar hostingoplossingen voor het bedrijfsleven. In totaal werken er 60 mensen bij Argeweb en Amsio. Amsio is ISO 9001, ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd. Amsio werkt met partners voor partijen als KLM, NVM, Smulweb en KNVB en host voor haar partner SIMgroep meer dan 270 gemeentes in Nederland.

Noot voor redactie, niet voor publicatie:
Voor informatie kunt u contact opnemen met Tom van Leeuwen, Marketing Amsio.
Tel. 088-8007556, e-mail: t.vanleeuwen@amsio.com