Actuele data e-books in Nederland in nieuwe infographic CB

Culemborg - Hoe groot is het aanbod van e-books in Nederland? Hoe veel worden er verkocht? Hoe veel e-readers een tablets zijn er in Nederland? Wat is de mate van interactiviteit? De antwoorden op deze en andere vragen zijn nu samengevat in een infographic van CB (voor pdf zie bijlage).

Mathijs Suidman, Business unit manager Media bij CB: ‘De verkoop van e-books blijft toenemen, dit zien we onder meer terug in het aandeel e-books in online verkoop (22%). De beschikbaarheid van e-books in Nederland wordt daarnaast steeds breder. Nu bijvoorbeeld ook via bibliotheek.nl en via steeds meer ‘ecosystemen’ en inmiddels 137 webwinkels. In het onderwijs zien we een toenemende vraag naar digitale studieboeken. De e-book markt is beweging; de infographic krijgt daarom ieder kwartaal een update.’

CB verzorgt voor uitgevers de distributie en facturatie van e-books naar alle e-bookverkopers. Uitgevers kunnen via CB centraal al hun e-book titels beheren en commerciële afspraken met e-bookverkopers vastleggen.

Over CB
CB heeft ruim 140 jaar ervaring als integrale logistieke dienstverlener. CB biedt oplossingen in de vorm van Logistieke Diensten, Digitale dienstverlening, E-commerce logistiek, Financiële diensten en Informatie en communicatiediensten. Met een fijnmazig distributienetwerk bedient CB de hele Nederlandse en Belgische markt. CB is actief in de sectoren Media, Healthcare en Fashion. CB heeft ruim 800 medewerkers in dienst en realiseerde in 2012 een omzet van 87 miljoen euro.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marjan van der Zee, Communicatie- en marketingmanager van CB
+31 (0)345 47 5809
+31 (0)6 205 444 09
m.van.der.zee@ cb-logistics.nl
www.cb-logistics.nl