EPiServer maakt vliegende start in 2014

Focus op continue innovatie en veranderende behoeften van marketeers werpt vruchten af

Haarlem, 26 maart 2014 - EPiServer, wereldwijd toonaangevend leverancier van innovatieve softwareoplossingen voor e-commerce en digital marketing, is 2014 begonnen met een sterke groei over de gehele linie, zowel wat betreft innovatie en business development als wat betreft het aantal klanten. In 2013 vergrootte het bedrijf zijn omzet uit clouddiensten met 117 procent en zijn omzet uit e-commercesoftware met 55 procent. Tevens versterkte het zijn aanwezigheid in de markt via belangrijke platformreleases en versnelde het zijn innovatietempo via strategische overnames, zoals die van zoekmachine Euroling. Daardoor gaf EPiServer zijn klanten de mogelijkheid uitstekende online ervaringen te bieden en middels e-commerce nieuwe omzet te realiseren.

Connected consumer
“Nu wij het twintigste jaar van ons bestaan ingaan, onderstrepen onze meest recente cijfers opnieuw dat EPiServer grotendeels in de pas loopt met de veranderende dynamiek in de markt”, zegt Martin Henricson, CEO van EPiServer. “In de huidige wereld moeten marketeers flexibeler zijn dan ooit om direct in te kunnen spelen op de eisen van de connected consumer. Het is geweldig om te zien dat EPiServer de laatste negen jaar, ondanks de steeds fellere concurrentie in de markt, een toename van 27 procent van onze samengestelde jaarlijkse groei (CAGR) heeft weten te realiseren. Volgens ons toont deze stijging aan dat wij het vermogen hebben ons aan te passen én te voldoen aan de voortdurend wisselende behoeften van onze klanten.”

EPiServer, dat zijn partnernetwerk het afgelopen jaar heeft uitgebreid tot meer dan 715 toonaangevende ondernemingen, zal blijven investeren in de ondersteuning van het ecosysteem met de op handen zijnde opening van een Tech Center in Los Angeles. Dit Tech Center is bedoeld om partners en klanten bij te staan met specialistische kennis. Op die manier wil het bedrijf zijn wereldwijde ondersteuning uitbreiden en klanten een snellere time-to-market bieden.

One-stop shop
Verder zal EPiServer, naast krachtige e-commerceoplossingen, aan zijn klanten en partners blijven leveren wat nodig is om een geavanceerde online aanwezigheid te creëren én te managen en om multichannel digitale campagnes te voeren. Klanten zijn daardoor in staat gedragsgegevens en -analyses te volgen en te gebruiken om alle digitale interacties te optimaliseren. Door zijn bewezen webactiviteiten, cloud-assets en hostingfaciliteiten te combineren in Everweb, is EPiServer klaar om uit te groeien tot een one-stop shop voor iedereen die op zoek is naar schaalbare, toonaangevende digitale oplossingen voor marketing- en e-commercedoeleinden.

Verdere groei
“2013 was een fantastisch jaar voor ons en 2014 is hard op weg al even enerverend te worden, zo niet nog enerverender,” aldus Marten Kruisinga, Managing Director van EPiServer Benelux. “Dankzij de nieuwste platformreleases, inzicht in zowel de sector als de behoeften van onze klanten en het binnenhalen van nieuwe partners en klanten kunnen wij ons opmaken voor een verdere groei van ons marktaandeel in de Benelux. We zijn er trots op dat we vorig jaar ons klantenbestand in deze regio hebben kunnen uitbreiden met onder andere KLM, Nutreco, Rabobank en Borealis Group. Daarnaast hebben we ons partnernetwerk uitgebreid met onder andere Iquality, the people’s valley en Comma Group. We kijken uit naar wat 2014 voor onze organisatie in petto heeft en zullen het hele jaar door momentum blijven opbouwen rond onze initiatieven.”