Liefde gaat door de maag

Onderzoek PARSHIP: Vrouwen eten ongezonder als ze een relatie hebben

Uit een enquete onder PARSHIP leden* blijkt dat de meerderheid van de respondenten van mening is  dat je je in een relatie aanpast aan de eetgewoonten van je partner. Mannen ‘profiteren’ daar het meeste van.

In een enquete over ‘gezondheid en voeding in een relatie’ geeft 84% van de respondenten aan dat ze gezonde voeding belangrijk tot zeer belangrijk vinden, ongeacht of ze alleenstaand zijn of een relatie hebben. Vooral vrouwen hechten veel belang aan evenwichtige voeding, maar passen zich juist in een relatie meer aan door de partner te volgen met zijn eetgewoonten.

Mannen in een relatie leven gezonder
83% van de respondenten gelooft dat je in een relatie moet aanpassen aan de eetgewoonten van de partner. Mannen profiteren hier het meest van. Bijna een derde geeft aan in een relatie gezonder te eten dan wanneer zij alleen zijn. Echter omgekeerd zeggen bijna twee keer zoveel vrouwen als mannen, dat zij ongezonder eten in een relatie. Meer mannen (80%) dan vrouwen (72%) zijn van mening dat zij in een relatie meer afvallen.

Vandaag kook ik, schat!
Meer dan een derde van de respondenten kookt het liefst met zijn/haar partner, vooral mannen (50%) worden gelukkig van samen roeren in de pannen. Uit het onderzoek blijkt verder dat slechts een kwart van de vrouwen gelukkig wordt van samen koken. 44% van de ondervraagde vrouwen kookt het liefst alleen tegenover 32% bij de mannen.

*N=1012 (18-69 jaar)

Over PARSHIP
Met een succesratio van 38%, een persoonlijkheidstest en website met datingtips en -adviezen is PARSHIP dé matchmaker en datingsite voor hoger opgeleiden in Nederland. Volg ons ook op Twitter en Facebook.

Noot voor redacties

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

- Femke van der Hoeven (Country Manager PARSHIP NL)

tel: 020 – 240 25 23 of email: femke.vanderhoeven@parship.com