Toshiba wint Red Dot Awards voor vijf innovatieve producten


Breda, 25 maart 2014 –
Toshiba Consumer Products en Toshiba Information Systems Benelux maken met trots bekend dat ze bij de uitreiking van de prestigieuze ‘Red Dot Award: Product Design 2014’ maar liefst vijf keer in de prijzen zijn gevallen. Binnen elke productcategorie van Toshiba is er een onderscheiding voor het hoogwaardige productdesign.

Prijswinnaars zijn: 
- de BDX6400 Smart Blu-ray Disc™ speler
- de M71-serie Smart TV's
- de laptopseries Portégé Z30, Tecra Z40 en Tecra Z50

De ‘Red Dot’ is een internationaal erkend kwaliteitskeurmerk voor topdesign. De categorie 'Product Design' is één van 's werelds grootste competities in zijn soort. Dit jaar waren er maar liefst 1.816 fabrikanten, ontwerpers en architecten uit 53 verschillende landen die producten inschreven - allemaal met de hoop de felbegeerde ‘Red Dot’ in de wacht te slepen. Veertig leden van een speciaal geselecteerde jury testten, bespraken en beoordeelden in totaal 4.815 inzendingen, waarbij werd gelet op criteria als innovatie, functionaliteit, kwaliteit en milieuvriendelijkheid.

De BDX6400 Blu-ray Disc speler: 
Deze winnaar van Toshiba is voorzien van Ultra HD-upscaling voor een verbluffende beeldkwaliteit[2], en 3D-afspeelmogelijkheid om films in levensecht detail af te spelen. Het compacte design van de BDX6400 bestaat uit een zwarte behuizing met zilverkleurige gezandstraalde bovenkant, waarmee hij uitstekend aansluit op de stijl die de meest recente Toshiba televisies kenmerkt. Dankzij de verticale voet kan de BDX6400KE zowel op zijn zijkant, als in de meer traditionele horizontale positie worden gebruikt, zodat hij ook in beperkte ruimten uitstekend tot zijn recht komt.

De M71-serie Smart TV's: 
De slanke M7-serie werd met de ‘Red Dot’ bekroond om zijn prachtige vormgeving. Deze 3D-TV combineert innovatieve CEVO™ verbeterde beeld- en geluidskwaliteit, met de intelligentie van geavanceerde Smart-TV Cloud-diensten, en is ontworpen om alle zintuigen te prikkelen - met recht het stralend middelpunt te noemen van elke woonkamer, met kristalheldere details.

Portégé Z30, Tecra Z40 en Z50 laptops: 
Toshiba’s Z-serie omvat de Portégé Z30, Tecra Z40 en Tecra Z50 – allemaal afzonderlijk onderscheiden met een Red Dot Award. Deze speciale zakelijke modellen, toegespitst op uiteenlopende zakelijke gebruikers, van student tot professional, zijn geoptimaliseerd voor gebruik onderweg. Allemaal beschikken ze over een strak ontwerp, een accuduur van één dag en geavanceerde beveiligingsfuncties. De Portégé Z30, Tecra Z40 en Z50 zijn lichtgewicht en dun, en allemaal voorzien van dezelfde grijsmetallic magnesiumbehuizing, voor een strak, modern design dat bovendien robuust genoeg is om bestand te zijn tegen het dagelijkse zakelijke gebruik. Het slanke design betekent niet dat er concessies zijn gedaan op het gebied van de connectiviteit - alle modellen beschikken bijvoorbeeld over grote USB-poorten.

1 Het is de L74 die de award heeft gekregen, in de Benelux is deze TV geïntroduceerd onder de naam M7.

2 Ultra HDTV vereist. Resultaten van opschaling kunnen variëren afhankelijk van de bitrate van het bronmateriaal.