Nieuw in 2014: ORTEC Workforce Scheduling Lite

ORTEC lanceert een nieuwe Lite versie van haar oplossing ORTEC Workforce Scheduling. Met deze Lite versie biedt ORTEC een oplossing voor de kleinere organisaties, bestaande uit 50 – 500 medewerkers.

Het marktaandeel van ORTEC in de zorg blijft groeien. Inmiddels ligt het aantal implementaties bij zorgorganisaties op 170. ORTEC Health Care Directeur Willem-Jan Verhoef meent dat er meer haalbaar is. Vooral nu ORTEC ook een oplossing biedt voor personeelsplanningsuitdagingen bij de wat kleinere/ middelgrote organisaties. “Ook deze organisaties hebben baat bij een optimale planning”, meent Willem-Jan Verhoef.
 
Gelijk van start
“Wanneer je ziet dat onze klanten gemiddeld 1 procent op personeelskosten kunnen besparen met ORTEC, weet ik zeker dat op dit gebied ook veel winst te behalen valt bij juist de kleinere organisaties”, aldus Willem-Jan Verhoef. “Voor hen is een efficiënte inzet van personeel veelal juist noodzakelijk om het hoofd boven water te houden. Met ORTEC Workforce Scheduling Lite, hoeven deze organisaties geen initiële investering te doen om een zwaar systeem aan te schaffen. ORTEC host dit en kan er daarbij ook voor zorgen dat de planners er goed mee overweg kunnen door een stukje opleiding en begeleiding. Voordeel hiervan is ook dat deze klanten geen implementatietrajecten hoeven doorlopen, voor ze van onze oplossing gebruik kunnen maken. Ze kunnen - bij wijze van spreken - gelijk van start. Bovendien zijn de TCO (Total Costs of Ownership) lager en is ORTEC Workforce Scheduling Lite hiermee eenvoudig vanaf elk werkstation (tevens vanuit thuis) bereikbaar.”
 
Zorg en ICT 2014
Op de stand (nummer 01.B063) zal ORTEC vooral aandacht besteden aan het optimaliseren van planningsprocessen door middel van haar optimalisatie-oplossingen. Het thema is dan ook: ORTEC optimaliseert uw wereld van planning! “ORTEC’s oplossingen zijn ervoor gemaakt om de wereld van zorgorganisaties en uiteindelijk de cliënt en patiënt beter te maken”, aldus Willem-Jan Verhoef. “In veel gevallen zorgen ze voor een hogere medewerkertevredenheid, optimale winst en tevreden patiënten. In die zin een thema dat perfect aansluit bij hetgeen we willen uitstralen”, zegt Willem-Jan Verhoef. Op de Zorg en ICT kunnen bezoekers met klanten spreken over hun ervaringen rondom implementaties. Daarnaast worden er uiteraard demo’s gegeven en kunnen bezoekers nader kennis maken met ORTEC Workforce Scheduling (Lite) en recent gelanceerde module Terugwerkende Kracht Mutaties.
 
ORTEC in de gezondheidszorg
ORTEC is de grootste gespecialiseerde aanbieder van geavanceerde softwareoplossingen en consultancydiensten voor planning in de zorg. De ORTEC producten en adviezen geven zorginstellingen meer grip op hun planning en leiden tot een optimale afstemming van vraag en aanbod. Meer dan de helft van de 100 grootste zorginstellingen in Nederland en België maakt gebruik van de producten en diensten van ORTEC om de efficiëntie én kwaliteit van hun personeelsinzet en zorglogistiek te verhogen.
 
ORTEC biedt zowel stand-alone, als ook maatwerk en SAP®-gecertificeerde oplossingen, ondersteund door strategische partners (op gebied van HR, ERP, ZIS, ECD, EPD). De personeelsplanningoplossing ORTEC Workforce Scheduling, belangrijk onderdeel van onze integrale planningsaanpak, wordt inmiddels gebruikt voor het opstellen van de dienstroosters van ruim 350.000 medewerkersbij ruim170 zorginstellingen. ORTEC heeft meer dan 1800 klanten wereldwijd, 700 werknemers en verschillende kantoren in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Zuid-Oost Azië.