DESTIL start met elektronische facturatie uit MS Dynamics AX

Veenendaal, 10 maart 2014 - Het Tilburgse DESTIL, groothandel voor Bouw en Industrie, gaat deze maand live met Anachron‘s Corporate e-Invoicing Solution. Met 37 vestigingen verspreid over Nederland en meer dan 25.000 artikelen onder één dak, is DESTIL de Nederlandse tak van de Franse multinational Descours & Cabaud Group. DESTIL is een klant van en maakt gebruik van Microsoft Dynamics AX.

Anachron is sinds medio vorig jaar partner van HSO en DESTIL is de eerste gezamenlijke klant die we samen bedienen. Dankzij de samenwerking kan DESTIL diverse soorten documenten, waaronder facturen, elektronisch versturen vanuit hun eigen Microsoft Dynamics AX systeem. Met de oplossing worden de documenten elektronisch afgeleverd op de manier die de klant wenst.

Johanna Mansvelder, Manager ICT van DESTIL: “Met de directe koppeling tussen Anachron’s e-Invoicing oplossing en Microsoft Dynamics AX (HSO) kunnen we het elektronisch factureren professionaliseren met significante kostenbesparingen en een stuk minder papierwerk. Via Anachron kunnen we met Print&Mail ook nog steeds papieren facturen versturen. Op deze manier is de overgang naar het sturen van digitale facturen geleidelijker en klantvriendelijker. Doel is dat aan het eind van 2014 75% van de DESTIL-klanten hun facturen digitaal ontvangt en betaalt.”

“De samenwerking met Anachron verloopt voorspoedig”, geeft Marcel Kroon, Director Account Management bij HSO, aan. “Het traject met DESTIL is een mooi voorbeeld. We zochten naar een partner die aan de wensen van DESTIL, betreffende het elektronisch versturen van documenten, kon voldoen. De oplossing van Anachron voor elektronisch factureren werd al door veel bedrijven gebruikt en na een kennismaking konden we binnen twee maanden van start met de integratie van de e-Invoicing Solution. We zijn enthousiast dat DESTIL gemakkelijk vanuit Microsoft Dynamics AX diverse documenten en facturen kan versturen en de investering binnen een jaar kan terugverdienen.”

Naast de elektronische en papieren factuur biedt Anachron de DESTIL-facturen aan in twee specifieke aflevermaten: S@les in de Bouw en INSBOU3 Met deze afleverformaten streven de partijen in de bouw- en installatiesector naar standaardisatie van digitaal berichtenverkeer.

In september 2013 kondigden HSO en Anachron hun intensieve samenwerking aan.

---------------------------

OVER DESTIL
DESTIL is een groothandel voor de bouw en industrie. Zij hebben meer dan 25.000 artikelen onder één dak. In de webshop bent u elk moment van de dag aan het juiste adres. Maar ook in de 37 vestigingen verspreid over Nederland helpen ze u graag verder. Vandaag besteld, is morgen geleverd: door heel Nederland. Dat is het gemak van www.destil.nl. Niet voor niets kiezen veel bedrijven in de bouwnijverheid, machinale houtbewerking, interieurbouw en industrie voor DESTIL.

OVER HSO
HSO is een succesvol internationaal ICT-bedrijf dat bedrijfsbrede software oplossingen levert waarmee klanten hun resultaat kunnen verbeteren. HSO houdt zich bezig met implementatie, beheer en onderhoud van Microsoft Dynamics AX, CRM en Office365. Onze klantenkring bestaat uit lokale en internationale relaties in de groothandel, retail, dienstverlening en industrie.

De afgelopen jaren is HSO uitgegroeid tot een organisatie met ruim 350 medewerkers en vestigingen in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze implementatie expertise is gebaseerd op 25 jaar praktijkervaring en meer dan 1000 projecten over de hele wereld. Verder behoort HSO tot de Microsoft Dynamics Inner Circle en zijn wij in het trotse bezit van het predicaat ‘Meest klantgerichte partner van Microsoft’.

OVER ANACHRON
Anachron helpt organisaties in het optimaliseren van het order-to-cash proces met marktleidende SaaS e-Document oplossingen. Zowel voor grote corporates, het MKB en de overheid leveren we oplossingen voor het elektronisch presenteren en distribueren van facturen, online betalingen, Credit Management en Print&Mail. De oplossingen bieden uitgebreide functionaliteiten waarmee bedrijfsprocessen geoptimaliseerd worden, klanten beter worden bediend en betalingen sneller binnen komen.

Voor meer informatie:
Hans Broer, marketing manager HSO, telefoon 06-10916479, email: hbroer@hso.com.