Denit behaalt ISO 27001 certificering

Amsterdam, 27 februari 2014 - Denit Hosting Solutions, één van de meest kwalitatieve managed hostingproviders van Nederland, heeft per 17 februari 2014 de officiële ISO 27001 certificering voor informatiebeveiliging ontvangen. Het verkrijgen van dit ISO certificaat is de bevestiging dat Denit voldoet aan de hoogste standaarden ten aanzien van informatiebeveiliging.

ISO 27001 is de internationale standaard voor informatiebeveiliging management, gericht op het continu managen, beheren en verbeteren van informatiebeveiliging risico’s. Denit heeft de ISO 27001 norm geïmplementeerd voor haar datacenter-, dedicated-, cloud services en haar managed hosting diensten. Alle daarbij toegepaste en ondersteunende informatiesystemen en processen zijn uitgebreid geanalyseerd en getoetst op veiligheid, volledigheid en controleerbaarheid. Dekra heeft Denit, na een aantal succesvolle auditdagen, nu officieel gecertificeerd voor ISO 27001.

Edwin Cornelissens, Managing Director bij Denit: "Denit heeft het ISO 9001 certificaat voor kwaliteitsmanagement drie jaar geleden al behaald. Denit is er ontzettend trots op dat wij nu als één van de weinige hostingproviders in Nederland gecertificeerd zijn voor zowel de ISO 27001 als de ISO 9001 norm. Deze certificering is de bevestiging dat Denit veel waarde hecht aan kwaliteit en veiligheid van haar dienstverlening. Zowel kwaliteit als veiligheid zijn zeer belangrijke speerpunten in ons beleid. Door onze certificeringen kunnen onze klanten nu eenvoudig aan hun relaties aantonen dat hun IT omgeving en data veilig zijn. Bij Denit staat alle data in Nederland en valt onder de Nederlandse wet. Gegarandeerd."

Daniel van Wijnen, Security Officer bij Denit: "Het behalen van de ISO 27001 certificering is een beloning voor het feit dat Denit al jaren zeer serieus bezig is met informatiebeveiliging. Denit host en beheert veel kritische IT omgevingen voor haar klanten. Het ISO 27001 managementsysteem garandeert dat de aan ons toevertrouwde informatie altijd snel beschikbaar en veilig is. Klanten van Denit moeten er absoluut zeker van zijn dat de beveiliging van hun informatie bij ons in goede handen is. De ISO 27001 norm is een continu proces van naleving, controle, toetsing en permanente verbetering. Denit laat hiermee zien continu bezig te zijn met bewaking en kwaliteitsverbetering.”

Over Denit Hosting Solutions

Denit is een snelgroeiend, autonoom en financieel solide bedrijf dat actief is in de hostingmarkt sinds 1999. Denit is dé specialist in Enterprise Cloud Services en Managed Hosting. Denit is volledig gespecialiseerd in kwalitatief hoogwaardige server oplossingen.

Via partners bedient Denit eindgebruikers in het MKB. In nauwe samenwerking met partners creëert Denit hoogwaardige ICT-oplossingen waar hun klanten van profiteren. Om kwaliteit en veiligheid te waarborgen werkt Denit op basis van ISO 9001 en 27001 standaarden. Denit is één van de weinige VMware Enterprise Service Providers van Nederland en Denit is één van de eerste partijen die het waarmerk VMware vCloud Powered mag voeren.

Meer informatie is te vinden op www.denit.nl

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met: 
Edwin Cornelissens - ecornelissens@denit.nl
Denit Hosting Solutions 
Kabelweg 21, 1014BA Amsterdam
www.denit.nl