Datum: (1560 dagen oud)
Bedrijf:

Ricoh nieuwe sponsor van het Deloitte Ladies Open en het KLM Open

Marktleider Ricoh gaat informatieprocessen golftoernooien optimaliserenRicoh Nederland en TIG Sports hebben vandaag een samenwerkingsovereenkomst getekend voor een periode van drie jaar. De komende jaren zal Ricoh tijdens het KLM Open de document- en informatieprocessen (papier en digitaal) optimaliseren en verduurzamen. Tijdens het Deloitte Ladies Open wordt met de expertise van Ricoh de interactie met het publiek vergroot.

Maurits Aalders, Director Marketing bij Ricoh Nederland, licht toe: “Door intensief samen te werken met TIG Sports willen we een bijdrage leveren aan het optimaliseren en verduurzamen van de twee mooiste golfevents die ons land kent. Bijvoorbeeld door het toevoegen van mogelijkheden als CO2- neutraal printen, maar ook door het integreren van volledig nieuwe digitale Ricoh technologieën als Clickable Paper. Het aangaan van de samenwerkingsovereenkomst met TIG Sports voor een periode van drie jaar past daarnaast uitstekend in onze toenemende focus in Europa om golf en tennis als communicatieplatform in te zetten.”

Martijn van der Meulen, Managing Director van TIG Sports, is enthousiast: “Ricoh is zowel in Nederland als daarbuiten zeer betrokken bij de golfsport. Hun professionele benadering maakt Ricoh tot een ideale partner. We zijn zeer verheugd met deze meerjarige overeenkomst en waarderen de betrokkenheid in het vergroten van de toernooibeleving.“

KLM Open-toernooidirecteur Daan Slooter is ook verheugd met de nieuwe sponsor: “Het KLM Open is in 2011 en 2012 uitgeroepen tot het meest duurzame golftoernooi van Europa  Wij willen deze lijn voortzetten en door samen te werken met een partij als Ricoh kunnen wij opnieuw een stap zetten in de richting van een steeds duurzamer KLM Open.”

Ricoh is nationaal en internationaal reeds actief in de golfsport. Zo is Ricoh hoofdsponsor en naamgever van het Ricoh Women’s British Open, sponsor van de Nederlandse Golf Federatie, en was het bedrijf vanaf de oprichting tot en met 2012 een van de partners van Golf Team Holland. De Amerikaanse Paula Creamer, al jarenlang een van de beste golfspeelsters ter wereld, is internationaal merkambassadeur van Ricoh. 

Daan Slooter, Mark Boelhouwer, Martijn van der Meulen

| Over het KLM Open |
Het KLM Open is onderdeel van de European Tour. Het toernooi wordt ondersteund door de partners KLM, Deloitte en ABN AMRO en wordt georganiseerd door TIG Sports. Titelverdediger is KLM Open-ambassadeur Joost Luiten. Het KLM Open is een van de best bezochte meerdaagse sportevenementen van Nederland en is twee keer uitgeroepen tot het meest duurzame golftoernooi van Europa. Het toernooi wordt in 2014 voor de 95ste keer gehouden. Daarmee is het een van de oudste toernooien van de European Tour. Het totale prijzengeld voor 2014 bedraagt € 1,8 miljoen. Voor meer informatie: klmopen.nl of facebook.com/klmopen en Twitter: @KLMOpen 

| Over het Deloitte Ladies Open |
Het Deloitte Ladies Open wordt ondersteund door de partners Deloitte, ABN AMRO en KLM en georganiseerd door TIG Sports. Het driedaagse toernooi maakt deel uit van de Ladies European Tour, het hoogste professionele niveau voor dames in Europa. Het Deloitte Ladies Open is het grootste golfevenement voor vrouwen in de Benelux en wordt in 2014 voor de 19de keer gehouden. Titelverdedigster is Holly Clyburn. Voor meer informatie: deloitteladiesopen.nl of facebook.com/deloitteladiesopen.nl en Twitter: @DeloitteGolf 

| Over Ricoh |
Ricoh is hoofdsponsor en naamgever van het Ricoh Women’s British Open en sponsor van de Nederlandse Golf Federatie en was vanaf de oprichting tot en met 2012 een van de partners van Golf Team Holland. De Amerikaanse Paula Creamer, al jarenlang een van de beste golfspeelsters ter wereld, is internationaal merkambassadeur van Ricoh.

Ricoh is een wereldwijd opererend technologiebedrijf, gespecialiseerd in breed inzetbare scanoplossingen voor kantooromgevingen, production printing, documentmanagement systemen en IT-diensten. Het hoofdkantoor van de Ricoh Group is gevestigd in Tokio en is actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat afliep op 31 maart 2012 realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 1.924 miljard yen (ongeveer 20 miljard USD).

Het grootse deel van de omzet van het bedrijf wordt behaald uit producten, oplossingen en diensten die de interactie tussen mensen en informatie verbeteren. Ricoh ontwikkelt en produceert daarnaast bekroonde digitale camera’s en gespecialiseerde industriële producten. Het bedrijf staat bekend om de hoge technologische kwaliteit, het uitzonderlijke niveau van zijn klantenservice en initiatieven op het gebied van duurzaamheid.

Vanuit de tagline imagine. change. helpt Ricoh organisaties de manier waarop ze werken te transformeren en te optimaliseren, en daarbij gebruik te maken van de collectieve verbeeldingskracht van hun medewerkers.
Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Ricoh Nederland B.V.
Gineke Wilms, Corporate Public Relations Manager
T. 073 - 645 27 19  M. 06 - 46 18 35 66
E: Gineke.wilms@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL
Facebook: facebook.com/ricohnederland