De makkelijkste en snelste manier van betalen is met IBAN.

Eén van de minst bekende voordelen van IBAN is dat het de makkelijkste en snelste manier van betalen is.

Sinds de komst van SEPA is er al veel geschreven over de voor- en nadelen van het gebruik van het nieuwe IBAN-nummer. Eén van de minst bekende voordelen van IBAN is dat het de makkelijkste en snelste manier van betalen is.

Sinds 2011 kunnen donateurs via SMS Machtiging makkelijk en snel met hun IBAN eenmalig of doorlopend aan meer dan 3.000 goede doelen doneren. Het werkt makkelijk en snel omdat slechts een beperkt aantal gegevens moeten worden opgegeven, waarbij het IBAN-nummer en mobiele nummer verplicht zijn. Via een gratis sms ontvangt de donateur een TAN-code waarmee zijn betaling (ic. een machtiging) digitaal wordt ondertekend.

Betalen met IBAN werkt zowel op de desktop, tablet als mobiel. Zodra is betaald, ontvangt de klant direct een bevestigingsmail met login voor zijn/haar eigen account. Je hebt dus altijd en overal direct inzicht en controle over al je betalingen en/of donaties.

Andere betaaldiensten vereisen extra hulpmiddelen voordat een betaling kan worden uitgevoerd. Voor betalen via IBAN zijn geen aanvullende hulpmiddelen nodig. Een mobiele telefoon is de enige vereiste, maar die heeft iedere consument altijd wel bij de hand.

Betalen met IBAN betekent ook dat abonnementen, verzekeringen, contributies, inschrijfgelden en alle andere vormen van eenmalig en periodieke betalingen makkelijker en sneller kunnen worden betaald.

IBAN biedt consumenten extra gemak en tijdwinst. Consumenten krijgen direct inzicht én controle hebben over hun periodieke betalingen.

IBAN levert winkeliers meer winst en lagere kosten op. Betalen met IBAN via SMS Machtiging kost een fractie van de kosten van bestaande betaaldiensten en het verhoogt de conversie. Het werkt simpelweg makkelijker en sneller en je hebt geen tokens nodig zoals bij iDeal.

Bijkomend voordeel voor consumenten én organisaties die buitenlandse betalingen (willen) doen. Betalen met IBAN werkt in 33 landen en werkt net zo eenvoudig als in Nederland.