Videomarketing-expert Clipster presenteert vernieuwd platform

Clipster biedt merken en marketeers mogelijkheid om customized YouTube-gadgets te ontwikkelen

Clipster, de Nederlandse specialist in videomarketing-oplossingen, introduceert een vernieuwde versie van zijn tool om ‘branded’ videokanalen te bouwen. Marketeers en creatieve bureaus kunnen met Clipster eenvoudig customized YouTube-kanalen ontwerpen, monitoren en analyseren. De nieuwe, completere oplossing maakt het mogelijk om het videokanaal te optimaliseren, de betrokkenheid te verhogen en de inspanningen te analyseren.

Het vernieuwde platform met een ‘drag-and-drop’ systeem, honderden opties voor een persoonlijke ‘look-and-feel’, mogelijkheden voor campagne management en optionele templates voor een snelle start zorgen voor eindeloze mogelijkheden met volledige creatieve vrijheid. Daarnaast biedt de tool volledige controle over het responsive design en de mogelijkheid tot het implementeren van klant specifieke componenten. Bekende internationale merken als Unilever, Lufthansa, Nutricia en Douwe Egberts gebruiken Clipster al als een oplossing om het aantal views, volgers en conversies op hun YouTube-kanaal te verhogen.

De volgende stap in videomarketing
Merken zijn zich inmiddels bewust van de waarde van social media binnen hun marketingstrategie. Maar ook het belang van videomarketing op YouTube en de mogelijkheden die video biedt, worden steeds duidelijker voor topmarketeers in hun streven de merkbeleving te optimaliseren.

“Wij geloven dat brand management veel verder gaat dan traditionele marketing”, zegt Loek Wermenbol, CEO van Clipster. “Op YouTube wordt iedere maand meer dan 6 miljard uur aan video bekeken en iedere minuut wordt er meer dan 100 uur aan content geüpload. Het is voor bedrijven dan ook essentieel dat zij de kracht van video snappen en weten hoe eenvoudig het kan zijn om controle te hebben over de creatieve uitingen binnen hun merkstrategie.”  

Verhoog betrokkenheid met ‘branded’ videokanalen
Clipster maakt het ontwikkelen, aanpassen en beheren van customized merkkanalen op YouTube een stuk eenvoudiger. De tool werkt met een drag-and-drop systeem en vereist geen coding. Dit betekent dat marketeers en creatieve bureaus het vaak dure ontwikkelproces kunnen overslaan zonder in te boeten op snelheid of creativiteit. Clipster biedt gebruikers volledige creatieve vrijheid doordat het mogelijk is om zelf unieke gadgets te ontwikkelen, zelfs wanneer het kanaal al live staat. De analysemogelijkheid helpt merken daarnaast om trends in de gaten te houden en hun marketingcampagne waar nodig aan te passen. Daarmee wordt uiteindelijk een positief effect op de conversie bewerkstelligd.

Over Clipster
Clipster – opgericht in 2012 door de Nederlandse Bram en Loek Wermenbol en Peter Sinke – was 's werelds eerste bedrijf in social video engagement. Als beste binnen de industrie, biedt Clipster mogelijkheden voor de ontwikkeling van branded videokanalen voor de meest populaire videosite van de wereld.

Voor meer informatie zie de volgende video: http://www.youtube.com/watch?v=lSvUhiRMMZE

Voor meer informatie, beeldmateriaal of een interview kunt u contact opnemen met LEWIS PR:
Vera Kops en/of Gijs Moonen
vera.kops@lewispr.com
/ gijs.moonen@lewispr.com 
Tel: 020 - 220 0220