Universiteit van Bristol zet UNIT4 Campus in voor het verbeteren van administratieve diensten

De Universiteit van Bristol heeft gekozen voor UNIT4 Campus, een ERP-pakket speciaal ontwikkeld voor onderwijs- en onderzoeksinstellingen. De oplossing gaat de universiteit helpen bij het verbeteren van de IT-infrastructuur, de data- en managementanalyse en het efficiënter inzetten van personeel.

De Universiteit van Bristol bestaat sinds eind 19e eeuw en is met ruim 20.000 studenten en ruim 5.000 medewerkers de grootste onafhankelijke werkgever in Bristol. De universiteit behoort tot één van de dertig beste universiteiten ter wereld volgens de QS World University Rankings en heeft één van het hoogste aantal aanvragen – veertien – per vrije plek.

Met de implementatie van UNIT4 Campus ter ondersteuning van financiën, inkoop, HR en de salarisadministratie verwacht de universiteit de dienstverlening naar het eigen personeel te verbeteren en de administratiekosten te verlagen. Ook verwacht de onderwijsinstelling een betere nauwkeurigheid van en zichtbaarheid in belangrijke data, wat weer van belang is voor het maken van goed geïnformeerde beslissingen.

De verschillende administratieve processen worden nu nog in aparte systemen bijgehouden. Veel data worden daardoor dubbel opgeslagen, wat zorgt voor veel complexiteit. Met UNIT4 Campus worden al deze afzonderlijke systemen vervangen door één geïntegreerde oplossing.

“We opereren in een zeer dynamische sector”, zegt Luke Taylor, Assistent IT Director van de Universiteit van Bristol. “De flexibiliteit van UNIT4 Campus is hierdoor een groot voordeel. Het pakket biedt ons niet alleen de functionaliteit die wij nodig hebben voor het leveren van efficiënte en effectieve diensten, ook biedt het ons de mogelijkheid om – wanneer de omstandigheden door verandering hier om vragen – de oplossing eigenhandig aan te passen. Dit leidt tot lagere exploitatiekosten en een snellere reactie op veranderende strategieën.”

Inmiddels maken meer dan honderd onderwijs- en onderzoeksinstellingen in Groot-Brittannië en meer dan vierhonderd onderwijs- en onderzoeksinstellingen wereldwijd gebruik van de software van UNIT4.

Over UNIT4
UNIT4 zet een wereldwijde standaard voor bedrijfssoftware die snel veranderende organisaties in de commerciële en publieke sector helpt om in te kunnen spelen op interne en externe veranderingen. Simpel, snel en kosteneffectief. De automatiseerder heeft activiteiten in zestien landen in Europa en tien landen in Noord-Amerika, Afrika & Azië-Pacific. De omzet in 2012 bedroeg 469,8 miljoen euro. Het bedrijf telt meer dan 4.000 werknemers en het hoofdkantoor is gevestigd in Sliedrecht. UNIT4 biedt een breed portfolio van oplossingen. In de Benelux levert UNIT4 business software voor verschillende sectoren, waaronder accountancy, gezondheidszorg, groothandel en distributie, mkb, onderwijs, publieke sector en zakelijke en financiële dienstverlening. Daarnaast levert UNIT4 oplossingen voor personeelsinformatie en salarisverwerking, business intelligence, e-commerce en diensten op het gebied van continuïteit en cloud computing.

Website: http://www.unit4.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met LEWIS PR:

Jorie Post
Tel: +31 (0)40 – 235 46 00
E-mail: jorie.post@lewispr.com
www.lewispr.com