De Verhoeven Groep live met Dynamics AX & IDMS, de standaard branche oplossing voor Importeurs & Dealers van machines en voertuigen.

Weesp 4 februari 2014: In januari 2014 is De Verhoeven Groep succesvol live gegaan met het Import Dealer Management Systeem (IDMS), in combinatie met Microsoft Dynamics AX 2012 en de add-on Inventory II, een extra aanvulling op de bestaande module voorraadbeheer in Dynamics AX 2012, geïmplementeerd door Microsoft Gold ERP partner Pylades. De Verhoeven Groep heeft zich als organisatie in de afgelopen 50 jaar ontwikkeld en gespecialiseerd in de verkoop- en service op het gebied van rijwerk, grondverzetmachines, onderwagens en uitrustingstukken. Behalve deze handelsactiviteiten produceert Verhoeven ook zelf uitrustingsstukken en complete onderwagens. Kortom: Verhoeven is thuis op elk terrein!

Keuze voor Pylades, Dynamics AX/IDMS en add-on Inventory II
Verhoeven bleek het eerste bedrijf in Nederland te zijn waar in 2000 de voorloper van Microsoft Dynamics AX, Axapta 2.5 was geïmplementeerd. Pylades, Microsoft Gold ERP partner, kon Verhoeven, buiten de keuze voor Dynamics AX 2012, overtuigen met zijn specialisme binnen in de machine industrie en daarmee de kennis van complexe bedrijfsvoering die bij deze branche hoort. Pylades liet ook zien dat met de standaard branche oplossing voor importeurs en dealers van machines en voertuigen, IDMS een zeer krachtige en unieke oplossing is waarbij alle processen rondom een machine integraal worden ondersteund. Om de bestaande module voorraadbeheer binnen Dynamics AX 2012 nog meer extra’s te kunnen bieden werd als oplossing de add-on Inventory II geadviseerd en uiteindelijk ook geïmplementeerd.

Uitstekende sfeer en branchekennis essentieel voor het verlopen van een succesvolle implementatie
Ondanks het feit dat het een groot en gecompliceerd project was, vond de samenwerking met De Verhoeven Groep en Pylades plaats in een uitstekende sfeer. Volgens De Verhoeven Groep heeft Pylades een grote flexibiliteit getoond waarbij er altijd ruimte was om oplossingen te creëren. Gedurende het de implementatie bij Verhoeven bleek dat de branchekennis van Pylades de benodigde toegevoegde waarde had om het gehele project succesvol te laten verlopen.

Waardevol eindresultaat
Op de vraag hoe de samenwerking met Pylades tijdens de implementatie beviel antwoordt De Verhoeven Groep: “ Er is een unieke software combinatie gecreëerd die recht doet aan de veelzijdigheid van de activiteiten binnen de bedrijven van de Verhoeven Groep. De implementatie raakte een grote diversiteit aan aspecten: meerdere bedrijven, nationaal en internationaal werkend, productie, handel, werkplaats, service, specials maar ook zaken als warehouse management en bijvoorbeeld de verwerking van claims.”

Neem voor meer informatie over Microsoft Dynamics AX 2012 en de IDMS branche oplossing contact op met e.kooijman@pylades.com


Meer informatie over Verhoeven Groep kunt u vinden op www.verhoevenbv.com