Jean Nederlof bij VANAD Group verantwoordelijk voor overnames en fusies

Arthur Nederlof, CEO VANAD Group, neemt taken bij ENOVATION over

VANAD Group maakt bekend dat Jean Nederlof, voorheen CEO van ENOVATION, is toegetreden tot de directie van het bedrijf. Hij is daar verantwoordelijk voor overnames en fusies. In zijn nieuwe rol zal hij een belangrijke bijdrage leveren aan de ambitieuze groeidoelstellingen van het bedrijf, waarbij de focus ligt op de Beneux, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië, China en de VS. Zijn taken bij ENOVATION zijn overgenomen door Arthur Nederlof, CEO van VANAD Group.

“We zijn met VANAD Group in een nieuwe fase beland, een fase waarin we zowel in Nederland als internationaal verder willen groeien. We hebben op dat gebied ambitieuze doelstellingen en die doelstellingen willen we niet alleen realiseren door middel van autonome groei, maar ook via overnames van veelbelovende bedrijven die bij ons passen”, zegt Jean Nederlof. “We kunnen dit doen omdat het heel goed gaat met de organisatie. Hoewel dit niet bepaald de makkelijkste economische tijden zijn, boeken we toch mooie resultaten en blijven we uitbreiden. Onze medewerkers zijn tevreden en we staan bekend om de kwaliteit van onze dienverlening. En die kwaliteit blijft gewaarborgd, ook als we verder groeien.”

De komende jaren blijft VANAD Group onder leiding van Jean Nederlof goed om zich heen kijken naar mogelijke kandidaten om de bedrijfsportefeuille te versterken. Daarbij wordt onder andere gekeken naar bedrijven die actief zijn in de gezondheidszorg, distributie, customer services, klantrelatiebeheer en marketing. “We willen graag kleine, snel groeiende ondernemingen helpen bij het nemen van ‘de volgende stap’. Die bedrijven hebben vaak hele mooie producten en diensten ontwikkeld, maar zouden zich graag geborgd zien in een wat grotere organisatie. VANAD Groep kan die borging en de nodige begeleiding bieden”, vervolgt Nederlof.

Jean Nederlof heeft 17 jaar gediend als CEO van Lifeline Networks en het latere ENOVATION. Nu de VANAD Group bezig is de verschillende bedrijfsonderdelen onder de paraplu van het moederbedrijf te brengen, is voor hem het moment aangebroken om zich minder bezig te houden met operationele zaken en meer op strategisch vlak op te treden. Nederlof is sinds 1977 actief in de IT-industrie, waarbij hij leidinggevende functies heeft vervuld bij diverse toonaangevende IT bedrijven, waaronder Siemens, Data General en Roccade.

Over VANAD Group
De VANAD Group bestaat uit verschillende bedrijven die gezamenlijk op innovatieve wijze klanten bedienen met diensten, producten en advisering op het gebied van ICT en Customer Service. Een van de bekendste onderdelen van de VANAD Group is VANAD Contact Centers, dat hoogwaardige dienstverlening biedt op het gebied van klantenservice in de Benelux. Buiten de Benelux doet Babylon dit in meer dan 15 talen voor internationale klanten. VANAD Laboratories heeft de technologie hiervoor en brengt deze onder de naam Cimplicity op de markt. ENovation behoort eveneens tot de VANAD Group en is al bijna 30 jaar actief op het gebied van IT-innovatie. Het is een internationaal ICT-bedrijf dat zeer resultaatgericht mensen, systemen en organisaties effectief met elkaar verbindt. Tangelo Software is de multichannel publishing specialist van de VANAD Group en voorziet tientallen multinationals en gemeenten van software waarmee efficiënt en gelijktijdig kan worden gewerkt en waarmee content real-time over meerdere kanalen gepubliceerd kan worden. In China is VANAD Group actief met het bedrijf SOPHO dat gespecialiseerd is in het leveren van telecomoplossingen. De VANAD Group telt zo’n 1000 medewerkers en heeft vestigingen in Capelle aan den IJssel (hoofdkantoor) Londen, Nürnberg, Chengdu (China) en Suzhou (China).

Contactinformatie voor de pers
MCS PR, Perlita Fränkel, telefoon +31 (0)23 562 82 08, e-mail: perlita@mcspr.nl.