Datum: (1642 dagen oud)
Bedrijf:
PR: LVTPR

Eyefreight ontvangt investering van 9 miljoen euro voor oprichten Amerikaans hoofdkantoor in Chicago

VS-uitbreiding resultaat van groeiende klantvraag in Noord-AmerikaBunnik, 16 januari 2014 Eyefreight, specialist in Transportation Management System- (TMS) technologie, ontvangt een investering van negen miljoen euro uit een financieringsronde, geleid door de bestaande investeerders De Hoge Dennen Capital en Global Cleantech Capital. Het bedrijf gebruikt deze investering voor uitbreiding naar de Verenigde Staten, te beginnen met het vestigen van een Amerikaans hoofdkantoor in Chicago.

Eyefreight zet de nieuwe financiering ook in om zijn Software-as-a-Service-(SaaS) oplossing verder te verbeteren en om tegemoet te kunnen komen aan de groeiende klantvraag in Noord-Amerika. De financiering helpt Eyefreight verder bij het werven van nieuwe medewerkers voor Business Development en verkoopteams.

“Eyefreight is altijd sterk geweest in het creëren van oplossingen die tegemoet komen aan wereldwijde, logistieke uitdagingen”, zegt Ken Fleming, CEO van Eyefreight. “Onze technologie stelt grote multinationals als verladers in staat hun uitbestede transportactiviteiten beter te beheren en flexibeler om te gaan met hun logistieke netwerk. Met de nieuwe financiering kunnen we Noord-Amerikaanse bedrijven helpen bij het behalen van dezelfde efficiëntieverbeteringen in de Supply Chain als we bij Europese bedrijven doen. In Europa heeft Eyefreight bijgedragen aan twintig procent minder transportkosten door de inzichtelijkheid van de Supply Chain te verbeteren en het transportnetwerk van klanten te optimaliseren.”

Het groeiende aantal logistieke ondernemingen in de omgeving van Chicago trok Eyefreight naar Evanston, gemeente Chicago. Het gebied geldt als een belangrijke locatie voor veel Supply Chain-activiteiten en is een centrale hub van multinationals met toegang tot havens, belangrijke snelwegen en verladers. Daarnaast huizen er diverse belangrijke universiteiten – een voortdurende bron van logistiek en technisch talent.

“Eyefreight heeft een uitstekende relatie met de Technische Universiteit Eindhoven. Deze instelling en haar studenten hebben ons geholpen bij de ontwikkeling van een deel van onze technologie”, zegt Fleming. “Met Northwestern, de University of Chicago en andere goede opleidingsinstituten in onze achtertuin hoopt Eyefreight dit succes te herhalen in de Verenigde Staten. Dit door optimaal gebruik te maken van het talent uit deze topinstituten.”

Ken Fleming blijft werken vanuit het wereldwijde hoofdkantoor van Eyefreight in Bunnik, vanuit waar hij de uitbreiding naar de Verenigde Staten zal begeleiden en strategische initiatieven zal managen. Ook gaat hij zich toeleggen op het vinden van talent in leidinggeven, sales, productontwikkeling en support.

Eyefreight is één van de snelst groeiende TMS-leveranciers in Europa. Het bedrijf behaalde recordverkopen en is sinds de oprichting in 2008 drie keer zo groot geworden. Dit succes, in combinatie met de recente financieringsronde, heeft Eyefreight in staat gesteld tot het maken van grote stappen bij de verdere optimalisatie van zijn SaaS-oplossing. Klanten zoals Tata Steel, Levi’s, Mango, Campari en Heineken zagen hun ROI snel stijgen door centrale coördinatie en een gedetailleerd inzicht in data rondom complexe, wereldwijde transportoperaties. Eyefreight is gespecialiseerd in het integreren van bestaande Supply Chain-managementplatforms om zo de klantwaarde te maximaliseren en verstoringen in Supply Chain-processen te minimaliseren.

####

Over Eyefreight
Eyefreight is de toonaangevende aanbieder van Transport Management System-technologie (TMS). Het Nederlandse bedrijf ontwikkelt innovatieve softwareoplossingen die werkelijk waarde toevoegen aan de wereldwijde logistiek van een organisatie. Het succes van Eyefreight is gebouwd op jarenlange groei door innovatie. De inzet van het Eyefreight-team om de prestaties van elke schakel in de wereldwijde logistieke keten te verbeteren, zorgt ervoor dat Eyefreight-applicaties worden gezien als de meest vooruitstrevende oplossingen voor logistiek management.

Eyefreight TMS ondersteunt grote, multinationale verladers bij het bieden van één enkel logistiek platform voor centrale coördinatie en gedetailleerd inzicht in gegevens over complexe, wereldwijde transportbewegingen. Van transportplanning tot vrachtafwikkeling, Eyefreight reduceert kosten, verhoogt de efficiëntie, verbetert het serviceniveau en garandeert duurzaamheid. De Eyefreight-technologie kenmerkt zich door flexibiliteit en schaalbaarheid; het huidige klantenbestand bestaat uit meerdere wereldwijd opererende bedrijven in verticale markten. Algoritmen die daarbij worden gebruikt, zijn eenvoudig te configureren voor elke individuele, klantspecifieke netwerkbehoefte.

Eyefreight is opgericht in 2008 door experts uit de sector. Het bedrijf zet zich in om de logistieke functies binnen een organisatie in een werkelijk meetbare, winstgevende discipline te transformeren. De toegevoegde waarde van Eyefreight zit in de toepassing van geavanceerde technologie, een bijzonder getalenteerd team van medewerkers en een uitgebreid carriernetwerk in Europa en Azië, en op het Amerikaanse continent. Eyefreight is gevestigd in de regio Utrecht. Meer informatie is te vinden op www.eyefreight.com.

Meer informatie:

LVTPR
Naomi Samson
Tel.: +31 (0)30 65 65 070
E-mail: eyefreight@lvtpr.nl