Datum: (1618 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Yellow Communications

Hogescholen voegen HR Analytics toe aan lesprogramma

QlikView Academic Program biedt HR-studenten springplank voor analyticsHoofddorp, 14 januari 2014 – Vier Nederlandse hogescholen hebben zich aangesloten bij het QlikView Academic Program en onderkennen daarmee dat analytics niet mogen ontbreken in HR-lesprogramma’s binnen het hoger en wetenschappelijk onderwijs. Avans Hogeschool, de Hogescholen van Rotterdam en Amsterdam en Saxion Hogescholen zetten de QlikView-software in om studenten meer te leren over HR-analytics. Hiermee haken de opleiders in op de toenemende behoefte aan HR Analytics als onderdeel van het HR-vakgebied.

Het QlikView Academic Program biedt studenten, docenten en onderzoekers laagdrempelig en gratis toegang tot QlikView, een softwareoplossing voor user-driven business intelligence. Zo kunnen studenten binnen een leeromgeving kennismaken met analytics en de toepassingsmogelijkheden ervan. Tot voor kort waren het voornamelijk IT-studenten die gratis gebruikmaakten van QlikView voor hun opleiding, maar QlikView-partner PurpleHRM maakte het ook voor HR-studenten mogelijk om straks met kennis van analytics het bedrijfsleven in te gaan.

Vincent Peters, RVP & MD Benelux, Oost-Europa, Rusland & CIS en Midden-Oosten en Afrika bij QlikTech: “Studenten van nu bereiden zich voor op een carrière in zeer uitdagende economische omstandigheden. De lat ligt echt hoog. Om in te kunnen spelen op continue veranderingen in de markt en snel te beslissen, zijn sterke analytische vaardigheden en tools onontbeerlijk. Het QlikView Academic Program is ontwikkeld om studenten de skills en tools mee te geven die ze nodig hebben om te slagen in het bedrijfsleven. Het programma biedt ondersteuning in het onderwijs door hands-on ervaring met analytics mogelijk te maken tijdens colleges. Het QlikView Business Discovery platform leert studenten cijfermatig naar dingen te kijken en helpt ze hun analytische denkvaardigheden te ontwikkelen; skills die ze straks in hun werk direct kunnen toepassen.”

Jeroen van der Sloot, salesmanager bij PurpleHRM: “Er is veel aandacht voor de rol van data en analytics binnen het vakgebied HR. Waarom ontbreekt het dan nog in het curriculum van HR-opleidingen, vroegen wij ons af. Kennis over analytics kan immers al lang niet meer alleen worden toegedicht aan IT’ers. Met de door ons binnen QlikView ontwikkelde HR-oplossing kunnen studenten direct met analytics aan de slag. Ze leren HR-data beter te interpreteren en advies te geven aan directies op basis van analyses. De rol van HR Analytics binnen organisaties wordt steeds belangrijker. Studenten van HR-opleidingen moeten zich daar goed op kunnen voorbereiden. Instrumenten als QlikView zijn nodig om studenten beter te positioneren op de arbeidsmarkt.”

Naast PurpleHRM is ook The Implementation Group, specialist op het gebied van CRM- en BI-oplossingen, actief met het QlikView Academic Program in Nederland. Het QlikView Academic Program is voor geaccrediteerde, publieke en private onderwijsinstellingen voor hoger beroepsonderwijs en wetenschappelijk onderwijs. Geïnteresseerden die werkzaam zijn bij genoemde onderwijsinstellingen die inzicht willen geven en krijgen in complexe informatie, worden uitgenodigd om zich in te schrijven voor een plek binnen het QlikView Academic Program. Voor inschrijvingsmogelijkheden kijk op http://www.qlikview.com/us/company/academic-program

----------

Over PurpleHRM
PurpleHRM is een internationaal opererende organisatie voor HR Analytics en procesondersteuning. PurpleHRM is een joint venture van QlikView partner Rond Consulting en heeft meer dan 15 jaar ervaring op het vlak van Business Intelligence en HR-organisatieadvies. PurpleHRM biedt software en services aan organisaties uit diverse branches wereldwijd. Hiervoor maakt PurpleHRM gebruik van haar grote netwerk van onafhankelijke resellers. PurpleHRM is in staat om in ieder land, voor iedere branche passende oplossingen te bieden die volledig aansluiten op de lokaal geldende wet- en regelgeving. Meer informatie op www.purplehrm.com

----------

Over QlikTech
QlikTech (NASDAQ: QLIK) geeft betekenis aan data zodat mensen hier concreet iets mee kunnen doen. Het QlikView Business Discovery Platform en het Qlik Customer Success Framework bieden de juiste mensen, techniek en dienstverlening om de strategische inzet van data te optimaliseren. Met Natural AnalyticsTM ondersteunt QlikView de manier waarop onze menselijke nieuwsgierigheid van nature informatie verwerkt en analyseert, om zo betere inzichten te krijgen en het beslisproces te vereenvoudigen. QlikView biedt businessgebruikers van kleine ondernemingen tot grote multinationals de inzichten die ze ad hoc nodig hebben en voorziet IT-professionals in hun behoefte aan beheersbaarheid en governance. QlikTech bedient als wereldwijd opererend bedrijf meer dan 30.000 klanten in ruim 100 landen. Ga voor meer informatie naar www.qlikview.com/nl

Qlik™, QlikView™, QlikTech™, Data Dialogs™, Natural Analytics™, Qlik Customer Success Framework™ en het QlikTech logo zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van QlikTech International AB, geregistreerd in meerdere landen. Andere hier gebruikte bedrijfsnamen, productennamen en bedrijfslogo’s zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve eigenaars.

Meer informatie
Marcommit PR
Elize Brolsma
035-5822730
qliktech@marcommit.nl