Nederlanders dol op korting

Ruim een kwart van Nederlanders breekt aankoop af zonder kortingscode

Amsterdam - 13. January 2014

Het nieuwe jaar is begonnen en de uitverkoop is losgebarsten. Maar niet alleen in januari kunnen consumenten korting krijgen op hun aankopen. Uit de eerste editie van de jaarlijkse barometer* van ActiePagina.nl over het gebruik van kortingscodes, blijkt dat 9 op de 10 Nederlanders het afgelopen jaar gebruik heeft gemaakt van een kortingscode op internet. 42% van de Nederlanders voegt soms zelfs een extra product toe aan het online winkelmandje om gebruik te kunnen maken van een korting. En als de consument geen kortingscode heeft, breekt ruim een kwart (28%) de aankoop af.

  Uit de barometer blijkt dat naast prijzen vergelijken en kortingscodes ook het gebruik van een klantenkaart en het kopen van tweedehands artikelen populaire manieren zijn om geld te besparen. Onderhandelen in de winkel over de prijs wordt door 1 op de 10 Nederlanders gedaan, en dan voornamelijk door de mannen (68%).

Nederlanders zien het gebruik van een kortingscodes niet alleen als noodzaak, maar ervaren het tevens als een manier om plezierig te winkelen en krijgen er voldoening van. 8% van de Nederlanders gebruikt zelfs meerdere keren per maand een online kortingscode. En als de consument geen kortingscode heeft, stelt een derde de aankoop uit en maar liefst 45,1% koopt het product uiteindelijk helemaal niet. 

Uit de barometer blijkt dat vermindering van de europrijs voor Nederlanders het meest aantrekkelijk (49,6%) is. Vervolgens ziet de consument graag een procentuele korting (21,7%) en gratis verzending (14,1%). Een gratis geschenk werkt vooral goed bij vrouwen. Maar liefst 64%van de vrouwen laat zich hierdoor verleiden tegenover 36% van de mannen. 

ActiePagina.nl zijn kortingscodes een eenvoudige en gratis oplossing die past bij het veranderende consumentengedrag. “De komst van e-commerce in de late jaren ’90 heeft de manier waarop Nederlanders hun aankopen doen ingrijpend veranderd. Consumenten hebben verschillende manieren om tot de beste prijs- kwaliteitsverhouding te komen en kunnen gemakkelijk prijzen vergelijken”, aldus Buijs.
   *Onderzoek in opdracht van ActiePagina.nl uitgevoerd door Multiscope, december  2013 

Multimedia

Over ActiePagina.nl
ActiePagina.nl werd opgericht in 2005 en is inmiddels een van de grootste kortingswebsites van Nederland. ActiePagina.nl biedt dagelijks aanbiedingen, kortingscodes en -acties en productaanbiedingen van meer dan 4000 webwinkels. ActiePagina.nl maakt het mensen gemakkelijk geld te besparen bij het online winkelen. In maart dit jaar werd ActiePagina.nl overgenomen door RetailMeNot, Inc.

Over RetailMeNot, Inc.
RetailMeNot, Inc. (www.retailmenot.com/corp) is 's werelds toonaangevende marktplaats voor onlinecoupons en -aanbiedingen. Op de websites van het bedrijf kunnen consumenten geld besparen door middel van aanbiedingen van winkels overal ter wereld. De portfolio met websites voor coupons en aanbiedingen van RetailMeNot, Inc, bestaat uit www.RetailMeNot.com, de toonaangevende website voor onlinecoupons in de Verenigde Staten, www.RetailMeNot.com in Canada, www.VoucherCodes.co.uk, de toonaangevende website voor onlinecoupons in het Verenigd Koninkrijk, www.Deals.com in Duitsland, www.ActiePagina.nl in Nederland,  www.bons-de-reduction.com, www.ma-Reduc.com en www.Poulpeo.com in Frankrijk, en www.Deals2Buy.com, een toonaangevende website met aanbiedingen in Noord-Amerika. RetailMeNot, Inc. Is beursgenoteerd aan de NASDAQ sinds juli 2013.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

ActiePagina.nl
Anne Slaets
06-81016882
anne@actiepagina.nl

LEWIS PR
Bibi Bemelmans / Vera Kops
T: 020 – 220 0220
E: actiepagina@lewispr.com