Nederlandse cloud-specialisten ASP4all en Bitbrains fuseren

Bundeling van krachten resulteert in een unieke cloud-speler voor complexe IT-vraagstukken.

running the business en changing the business. ASP4all is sterk op het gebied van het beschikbaar maken, beveiligen en beheren van complexe IT-omgevingen. Bitbrains is uniek in het snel naar de markt brengen van oplossingen op basis van pay-as-you-go-modellen en High-Performance Computing. De fusie vormt ASP4all en Bitbrains tot een leidende speler op het gebied van hoogwaardige private-cloud-diensten in Nederland en biedt een springplank voor verdere internationale expansie waar klanten optimaal van zullen profiteren.

Frank van den Belt, voorheen CEO van ASP4all, is benoemd tot CEO van de nieuwe organisatie. Hein Brat, voormalig CEO van Bitbrains, blijft leiding geven aan de activiteiten van Bitbrains. De twee bedrijven blijven voorlopig onder hun eigen merknaam actief in de markt. De nieuwe organisatie telt in totaal 175 medewerkers die werkzaam zullen zijn vanuit de huidige vestigingen in Huizen (HQ), Amersfoort, Amstelveen en Assen. De nieuwe organisatie verwacht in 2014 een omzet te behalen van 40 miljoen euro.

“Deze fusie is in de eerste plaats een fusie uit kracht”, zegt Frank van den Belt. “Beide bedrijven zijn complementair aan elkaar op het gebied van techniek en proposities. Bitbrains versterkt ASP4all en andersom. Daar profiteren onze huidige klanten, maar ook nieuwe klanten van, met een breder cloud-portfolio, nieuwe diensten en concepten, en een organisatie met meer slagkracht. Met de gecombineerde kennis en ervaring ontstaat een dienstenaanbod dat inspeelt op de ontwikkelingen van dit moment: cloud computing en de behoefte om altijd, overal toegang te hebben tot realtime informatie. Wij hebben op het gebied van 7x24 applicatiehosting, Big Data en High-Performance Computing gezamenlijk veel expertise ontwikkeld door te werken voor data-intensieve organisaties als banken en verzekeraars, maar ook voor de overheid. Deze kennis is waardevol voor al onze klanten, omdat ICT een steeds belangrijker bijdrage levert aan de bedrijfsresultaten. Wij zijn enthousiast om samen 2014 in te gaan en van deze nieuwe organisatie een groot succes te maken. Dat succes blijven we afmeten aan de klanttevredenheid. Die is voor beide organisatie altijd de leidraad geweest en dat blijft onveranderd.”

Over ASP4all en Bitbrains

ASP4all en Bitbrains zijn sinds 1 januari 2014 gefuseerd.

ASP4all levert maatwerkdiensten op het gebied van infrastructuurmanagement (IaaS), 7x24 full-service applicatiehosting (PaaS) en online werkplekdiensten. Daarbij richt ASP4all zich op het voorzien in maximale beschikbaarheid en beheer van bedrijfskritische applicaties in een betrouwbare, beveiligde private-cloud-omgeving. Het merk ASP4all heeft een sterke positie opgebouwd binnen de Nederlandse overheid en Nederlandse zakelijke markt.

Bitbrains ontwerpt, bouwt en ondersteunt vooruitstrevende cloud computing-oplossingen voor bedrijven met hoge eisen aan hun complexe en bedrijfskritische IT-toepassingen. Het merk heeft veel expertise opgebouwd op het gebied van High-Performance Computing. Deze technologie speelt een steeds belangrijker rol bij het  analyseren en verwerken van grote hoeveelheden data.

ASP4all en Bitbrains zijn beide ISO27001-gecertificeerd (code voor informatiebeveiliging). ASP4all bezit een SOC1 - ISAE3402 type II-verklaring. Bitbrains is in het bezit van de SOC2 ISAE3000-verklaring. Dit is het bewijs voor klanten en auditors dat de serviceprovider uitbestede processen volledig beheerst.

Klanten van ASP4all en Bitbrains zijn onder meer de rijksoverheid, gemeenten, TNO, Trans Link Systems (OV-chipkaart), ING, Rabobank, Ahold, Aegon, ICS Cards en DBC Onderhoud.

Voor meer informatie:

ASP4all en Bitbrains
Doreen Riensema / Mitchell Boon
Tel.: 035-5232626
E-mail: mboon@asp4all.nl

LVTPR
Gijs van Beek / Nienke Geudeker
Tel.: 030-6565070
E-mail: asp4all@lvtpr.nl