Login Consultants bouwt en beheert centrale virtuele werkplekomgeving bij Mammoet

Amsterdam, 7 januari 2014 - Login Consultants, expert op het gebied van desktop deployment en virtualisatie, heeft een end-to-end ICT consolidatie traject gerealiseerd bij Mammoet, wereldleider in zwaar hijswerk en multimodaal transport. Hierdoor kan Mammoet nu overal op het wereldwijde netwerk met hun applicaties werken, ook op moeilijk bereikbare plekken en over slechtere verbindingen.

Na de verandering in het management door de overname van Mammoet door SHV in 2011 wilde de organisatie meer grip krijgen op ICT door het beter meetbaar te maken en daardoor in controle te komen. Bovendien ontstond de noodzaak de stilaan verouderde infrastructuur te consolideren. Login Consultants werd ingeschakeld en realiseerde een end-to-end traject: van vooronderzoek, vaststellen van de uitdagingen bij Mammoet en het ontwikkelen van een Proof of Concept, tot en met het architectuurontwerp en de bouw van de virtuele werkplekomgeving. De reden voor Mammoet om te kiezen voor een Citrix-oplossing, was de noodzaak vanuit de organisatie om heel snel en flexibel ICT-diensten te kunnen leveren aan alle landen wereldwijd. Door de inzet van de Citrix NetScaler Gateway kan een veilige webgebaseerde toegang tot onder meer Timesheet, SAP en SharePoint worden geboden.

Na de oplevering van de Citrix-omgeving koos Mammoet er ook voor om het totale beheer aan Login Consultants over te laten. “We hebben het beheer van de Citrix-omgeving volledig geoutsourcet bij Login Consultants inclusief het packagen van onze applicaties. Dit past bij de visie dat we gerenommeerde partijen willen aantrekken en service contracten inkopen om kwalitatief hoogwaardige dienstverlening te realiseren,” zegt Raimond de Haas, Project manager, Service level manager & Manager ICT front-end services bij Mammoet. “Om het beheer zo efficiënt mogelijk te kunnen doen, changes onder controle te hebben en de correcte werking van de XenApp-servers te garanderen, gebruiken de beheerders Automation Machine for Hosted Desktops, een product van Login Consultants,” vervolgt De Haas.

“We zijn trots op het vertrouwen dat Mammoet in ons stelt voor het beheren van hun SBC-infrastructuur”, aldus Xeno Edes, Service Delivery Manager bij Login Consultants. “We hebben tijdens de design- en bouwfase ondervonden dat Mammoet bijzonder ambitieus, innovatief en resultaatgericht is wat heel goed past bij onze cultuur. Doordat onze supportafdeling handelt als een onderdeel van de IT-organisatie van Mammoet kunnen we de hoogst mogelijke kwaliteit leveren.”

Over Mammoet
Mammoet is specialist in zwaar hijswerk en multimodaal transport. Onze specialiteit is het transporteren, verschepen, plaatsen (horizontaal en verticaal) en het verwijderen van grote en/of zware objecten van en naar elke locatie, te land en te water. Mammoet bedient vijf belangrijke markten: de petrochemie, de energiesector, de civiele sector, de offshore industrie en maritieme branche. Voor al uw vragen, klein of groot, biedt Mammoet oplossingen op maat. Oplossingen die zich onderscheiden door hun inventiviteit, professionele aanpak, het hoogwaardige materieel en nadruk op veiligheid, kwaliteit en milieuzorg.

Mammoet’s kernactiviteiten zijn:
  • geheel verzorgde hijs- en transportwerkzaamheden;
  • verhuur van mobiele kranen;
  • multimodale transport- en hijsprojecten van fabriek tot fundering;
  • hijswerkzaamheden i.h.k.v. onderhoud, plant stops en plant uitbreidingen;
  • bergingswerk, wrakopruiming en offshore installatie.
Voor meer informatie: www.mammoet.com

Over Login Consultants
Login Consultants is een onafhankelijke internationale IT-dienstverlener gericht op End User Computing. De focus ligt daarbij op het vinden van de juiste balans tussen een beheerbare IT en een flexibele gebruikersomgeving. Login Consultants heeft een ervaren team van ruim 150 specialisten in Nederland, België en Duitsland. De consultants zijn geaccrediteerd door Microsoft, Citrix en VMware en worden regelmatig gevraagd als spreker op nationale en internationale congressen. Tevens zijn de consultants actief op meerdere blogs en als expert betrokken bij diverse gedrukte en online IT-media.

Voor meer informatie: www.loginconsultants.com