CTB Flex kiest voor Birst als cloud BI-platform

CTB Flex, een toonaangevende ICT-dienstverlener in het uitzendsegment, heeft het Birst Cloud Business Intelligence (BI) platform gekozen als oplossing om haar klanten te voorzien van adequate managementinformatie. Birst is een op de cloud gebaseerd business analytics-platform dat volledige functionaliteit biedt om alle bedrijfsinformatie geïntegreerd aan eindgebruikers beschikbaar te stellen. Daarnaast werken CTB Flex en de VANAD Group samen om aanvullende BI-services in de cloud te leveren, zoals het begeleiden en ontwikkelen van key performance indicators en dashboards.

Ronald Buitenhuis, Operationeel Directeur van CTB Flex: “Met Birst heeft CTB Flex een flexibel en schaalbaar platform ten behoeve van de toenemende dynamiek van managementinformatie. Het biedt onze klanten optimale mogelijkheden om met een korte ‘time to report’ analyses en rapportages te produceren als basis voor het maken van (strategische) keuzen. De mogelijkheden om data uit verschillende bronnen te integreren zijn enorm, wat de zelfredzaamheid van klanten aanzienlijk vergroot. Daarbij biedt het gemak van een snelle implementatie een fors lagere TCO dan het gebruik van traditionele business intelligence software”.

CTB Flex heeft als doel om bedrijfsprocessen van haar klanten aantoonbaar te verbeteren door het combineren van branche- en technologische kennis. Vanuit deze optiek was de organisatie op zoek naar vervanging van haar bestaande FlexAnalyzer-platform. Na een intensief selectie- en pilottraject van een half jaar zijn Birst - in Europa vertegenwoordigd door de VANAD Group - en CTB Flex overeengekomen het bestaande platform te vervangen door het Birst Business Analytics Cloud platform.

Birst is dé cloud BI-leverancier die in Amerika reeds een explosieve groei heeft doorgemaakt. Onder leiding van de VANAD Group is in 2012 de sprong naar Europa gemaakt. Birst biedt de mogelijkheden van een complete Business Intelligence suite die volgens het SaaS-principe in de cloud, maar ook lokaal kan worden geïmplementeerd. De kracht van Birst is de wendbaarheid (Agile Business Analytics), snelle implementatie en de push van BI naar de eindgebruikers (self service BI). Deze kracht wordt erkend door Gartner die in het ‘2013 Magic Quadrant for Business Intelligence and Analytics Platforms’ Birst als een van de meest veelbelovende BI leveranciers beoordeelde.

“Eindgebruikers willen zelf hun informatie direct op de werkvloer selecteren en niet meer afhankelijk zijn van specialisten. Birst vult deze wens van veel eindgebruikers van datawarehouses en business intelligence op alle fronten in”, aldus Freek Kamst, verantwoordelijk voor de business development van Birst binnen de VANAD Group.

In de uitzendbranche is steeds meer vraag naar managementinformatie die direct inzicht in de bedrijfsvoering geeft. De samenwerking tussen CTB Flex en de VANAD Group is een goed begin om hieraan tegemoet te komen.

Over VANAD Group
De VANAD Group bestaat uit verschillende bedrijven die gezamenlijk op innovatieve wijze klanten bedienen met diensten, producten en advisering op het gebied van ICT en Customer Service. Een van de bekendste onderdelen van de VANAD Group is VANAD Contact Centers, dat hoogwaardige dienstverlening biedt op het gebied van klantenservice in de Benelux. Buiten de Benelux doet Babylon dit in meer dan 15 talen voor internationale klanten. VANAD Laboratories heeft de technologie hiervoor en brengt deze onder de naam Cimplicity op de markt. E.Novation behoort eveneens tot de VANAD Group en is al bijna 30 jaar actief op het gebied van IT-innovatie. Het is een internationaal ICT-bedrijf dat zeer resultaatgericht mensen, systemen en organisaties effectief met elkaar verbindt. Tangelo Software is de multichannel publishing specialist van de VANAD Group en voorziet tientallen multinationals en gemeenten van software waarmee efficiënt en gelijktijdig kan worden gewerkt en waarmee content real-time over meerdere kanalen gepubliceerd kan worden. In China is VANAD Group actief met het bedrijf SOPHO dat gespecialiseerd is in het leveren van telecomoplossingen. De VANAD Group telt zo’n 1000 medewerkers en heeft vestigingen in Capelle aan den IJssel (hoofdkantoor) Londen, Nürnberg, Chengdu (China) en Suzhou (China).

Over CTB Flex
Het realiseren van oplossingen die toegevoegde waarde bieden aan het uitzendproces en het IT-landschap voor flexorganisaties is voor CTB Flex het ultieme doel. Vanwege haar betrouwbare verlonings- en facturatietoepassingen staat CTB Flex sinds de jaren ’60 bekend als de stabiele en kwalitatieve verloner van de flexbranche. Door de nauwe contacten met de brancheverenigingen en de SETU bestaan er voor CTB Flex geen geheimen op het gebied van wetten en regels binnen de branche. Met het integratieplatform dat CTB Flex ontwikkelde, biedt CTB Flex flexibiliteit en gemak aan de markt. Elk gewenst front- of midofficesysteem kan aangesloten worden op het platform en daardoor met elkaar, de verlonings- en facturatietoepassingen van CTB Flex en de bijbehorende kennis van CTB Flex verbonden zijn. Op basis van haar jarenlange ervaring en expertise heeft CTB Flex een selectie gemaakt van de beste toepassingen en aanbieders in de markt. De aanbieders die voldoen aan de kwaliteitseisen van CTB Flex vormen samen het ‘Best of Breed’ aanbod. Birst, waarmee CTB Flex haar FlexAnalyzer platform aanbiedt, is één van deze partners. Voor meer informatie: www.ctb.nl.

Contactinformatie voor de pers
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met:

VANAD Group
Gert-Jan Baart
T: 010 - 288 1600
E: gert-jan.baart@vanadgroup.com

CTB Flex
Kitty Rossen
T: 06 83 99 43 99
E: k.rossen@ctb.nl