VANAD Group neemt Gronings ICT-bedrijf SpotDog over

VANAD Group heeft het Groningse ICT-bedrijf SpotDog overgenomen. SpotDog levert onder meer een oplossing voor het veilig opslaan van bestanden in de cloud. VANAD Group gaat de bijzondere opslagtechnologie - data worden opgeknipt, versleuteld en verspreid bewaard - en de apps van SpotDog wereldwijd introduceren. Als onderdeel van de VANAD Group kan SpotDog nu zijn internationale ambities realiseren.

Ook na de overname blijft SpotDog in Groningen gevestigd. De CEO van SpotDog, Oane Hettema zal samen met de VANAD Group de internationale uitrol gestalte geven. Doordat SpotDog onderdeel is geworden van de VANAD Group, is de continuïteit van alle producten en diensten maximaal gewaarborgd. Daarnaast kunnen klanten van SpotDog vanaf nu beschikken over de uitgebreide expertise van de VANAD Group op het gebied van veiligheid en support.

Arthur Nederlof, CEO VANAD Group: “De missie van de VANAD Group is onze opdrachtgevers een beslissend concurrentievoordeel te bieden. Dit doen wij door onze klanten met behulp van de meest moderne applicaties en geavanceerde technologische platforms, te helpen effectiever te communiceren. De technologie van SpotDog sluit hier naadloos op aan. De overname draagt bovendien bij aan het behalen van de internationale doelstellingen van beide bedrijven”.

Oane Hettema, CEO SpotDog vult aan: “App techniek ‘uut Grunn’ die de hele wereld over gaat, ‘dat kon minder’, zou men op zijn Gronings zeggen. VANAD Group en SpotDog zijn beide specialist op het gebied van veilige informatie-uitwisseling en communicatie. De technologieën van beide bedrijven vullen elkaar prima aan. De beveiliging van informatie is de laatste tijd wereldwijd in het nieuws. Er liggen daarom internationaal volop kansen voor onze oplossing om bestanden veilig en NSA-proof in de cloud op te slaan. Het uitgebreide netwerk van VANAD Group biedt ons de kans om deze oplossing wereldwijd op de markt te brengen”.

Over VANAD Group
De VANAD Group bestaat uit verschillende bedrijven die gezamenlijk op innovatieve wijze klanten bedienen met diensten, producten en advisering op het gebied van ICT en Customer Service. Een van de bekendste onderdelen van de VANAD Group is VANAD Contact Centers, dat hoogwaardige dienstverlening biedt op het gebied van klantenservice in de Benelux. Buiten de Benelux doet Babylon dit in meer dan 15 talen voor internationale klanten. VANAD Laboratories heeft de technologie hiervoor en brengt deze onder de naam Cimplicity op de markt. E.Novation behoort eveneens tot de VANAD Group en is al bijna 30 jaar actief op het gebied van IT-innovatie. Het is een internationaal ICT-bedrijf dat zeer resultaatgericht mensen, systemen en organisaties effectief met elkaar verbindt. Tangelo Software is de multichannel publishing specialist van de VANAD Group en voorziet tientallen multinationals en gemeenten van software waarmee efficiënt en gelijktijdig kan worden gewerkt en waarmee content real-time over meerdere kanalen gepubliceerd kan worden. In China is VANAD Group actief met het bedrijf SOPHO dat gespecialiseerd is in het leveren van telecomoplossingen. De VANAD Group telt zo’n 1000 medewerkers en heeft vestigingen in Capelle aan den IJssel (hoofdkantoor) Londen, Nürnberg, Chengdu (China) en Suzhou (China).

Contactinformatie voor de pers

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met:

VANAD Group
Gert-Jan Baart
T: 010 - 288 1600
E: gert-jan.baart@vanadgroup.com