SEPA Incasso is complex. Uitbesteden is eenvoudiger. Of niet?

Als u nu nog moet starten, is uitbesteden wellicht een oplossing.

Als u dit jaar nog klaar wilt zijn voor SEPA, dan zijn er vier onderdelen om op orde te hebben : inkomende betalingen, uitgaande betalingen, acceptgiro en incasso.

SEPA Incasso is het meest complex en kost gemiddeld 6 maanden om helemaal op orde te hebben. Met minder dan 3 maanden te gaan, is uitbesteden de enige optie. Of niet?

SMS Machtiging biedt een totaaloplossing voor SEPA Incasso als webservice (SAAS). Dit betekent dat organisaties niet hoeven te investeren in het aanpassen van hun eigen administratie, software en systemen. Organisaties kunnen direct aan de slag met het opzetten van een digitale machtigingen administratie die nodig is voor SEPA Incasso.

Iedere organisatie hoeft niet zelf een (digitale) machtiging administratie op te zetten maar kan eenvoudig aansluiten bij de centrale machtigingen administratie van SMS Machtiging. Consumenten én organisaties hebben direct toegang tot hun eigen gegevens. Dit levert als extra voordeel betrouwbare brongegevens en lagere kosten voor beheer en onderhoud.

U bepaalt zelf om handmatig of volledig geautomatiseerd de incasso's, storno's en retourinformatie te verwerken. Koppeling met financiële en administratieve software zijn met de API eenvoudig te maken, zodat gegevens ook onderling geautomatiseerd kunnen worden uitgewisseld.

Inmiddels verwerkt SMS Machtiging voor meer dan 3.000 goede doelen in Nederland machtigingen en heeft zij ruime ervaring met het eenvoudig integreren van de software in websites, webshops en e-commerce omgevingen.

Bijkomend voordeel : de software is gratis. Er hoeft alleen betaald te worden voor het aantal incasso’s dat wordt verwerkt.