CSI-LE Cyber Security Investigations op de InfoSecurity 2012

Wireshark Network Forensic Analysis for Law Enforcement

SCOS Software (InfoSecurity standnr. D154) heeft een cursus ontwikkeld speciaal voor Netwerkbeveiligings- en Digitaal Rechercheurs met basis- tot gemiddelde kennis van algemene beveiliging en netwerken.

Forensische netwerkanalyse omvat het registreren van verdachte gegevens en het ontdekken van ongebruikelijke patronen die schuilgaan achter schijnbaar normaal netwerkverkeer. Deze cursus voorziet de deelnemers van een set onderzoekstechnieken en richt zich op het gebruik van leveranciersonafhankelijke, opensourcetools (oa. Wireshark) om inzicht te verschaffen in de grondbeginselen van forensische analyse, datarecordertechnologie en data mining, netwerkbeveiligingsprincipes, waaronder encryptietechnologieën en defensieve configuraties van apparaten voor de netwerkinfrastructuur. Verder het herkenning van beveiligingsrisico’s voor verschillende algemene netwerkaanval- en exploitscenario’s, waaronder netwerkverkenningstechnieken, gevaarherkenning van botnetwerken en ‘man-in-the-middle’-aanvallen evenals algemene kwetsbaarheden in het gebruikersprotocol, inclusief IP-gerelateerde protocollen (IP/TCP, DNS, ARP, ICMP), e-mailprotocollen (POP/SMTP/IMAP) en andere, algemene webbased gebruikersprotocollen.

CSI-trainers zijn Certified Wireshark University Trainers, lid van FBI InfraGard, het Computer Security Institute, het IEEE en het Cyber Warfare Forum Initiative. Ze spreken regelmatig op regionale, nationale en internationale evenementen op het gebied van beveiliging.

Andere cursussen welk SCOS Software organiseert als partner van Wireshark University van Laura Chappell zijn:
Wireshark1 - Troubleshooting TCP/IP Networks with Wireshark (Wireshark University) en
Wireshark2 - Advanced Network/Security Analysis

Zie ook de whitepapers voor deze trainingen in de Catalogus – MyExpo bij SCOS:
http://www.Infosecurity.nl

Meer informatie:
SCOS Software,
InfoSecurity, stand nr. D154
Jaarbeurs Utrecht, 31 Okt - 1 Nov 2012

www.scos.nl
www.wiresharkuniversity.nl

info@scos.nl
tel. 023 5685615