Lean informatiemanagement: het gebruik van QlikView voor dashboards

De lean filosofie is breed toepasbaar. Zo is het vooral bekend uit de productieomgeving, maar gebruikt Heembouw het in een projectomgeving (de bouw). Voor beide omgevingen is de informatievoorziening van goot belang. In veel omgevingen gebeurt dat niet erg ‘lean’: vol verspillingen, niet visueel, niet gestandaardiseerd en zijn systemen niet bewezen betrouwbaar. Dat kan beter, zeker met de lean filosofie in het achterhoofd.

Visueel, betrouwbaar en zonder verspillingen
Lean informatiemanagement moet zo zijn geregeld dat het met zo min mogelijk verspillingen gaat, dus geen: herhaaldelijke invoer (rework, foutgevoelig), gedoe (om wat voor reden dan ook), wachten (op actuele gegevens, afhankelijk van anderen), interpretatie (van bijvoorbeeld een brij aan cijfers) etc.

Wanneer we cijfers kunnen hergebruiken die toch al ergens (al dan niet automatisch) worden vastgelegd, dan zou het mooi zijn als we deze zonder handmatige tussenkomst kunnen presenteren. Dit biedt ook mogelijkheden om ‘in en uit te zoomen’ op gegevens ter analyse. En daarbij iedere gebruiker van deze gegevens op zijn eigen plek en aggregatieniveau kan bekijken: de werkvloer naar productniveau, de projectleider naar projectniveau en de vestigingsdirecteur op vestigingsniveau.

Lean informatiemanagement sessie met E-mergo over QlikView
Kom naar de Lean informatiemanagement sessie met E-mergo en Heembouw op dinsdag 18 september 2012 om te ervaren hoe Heembouw een volgende stap heeft gemaakt met de presentatie van stuurinformatie (o.a. Dashboards) door middel van QlikView.

U kunt zich inschrijven via www.e-mergo.nl

Voor meer informatie over dit evenement kunt u zich richten tot:

Stefan van der Hoorn
+31 (0)6 13 89 24 20
stefan.vd.hoorn@e-mergo.nl

Agenda
14:00 uur     Inloop & Ontvangst
14:30 uur     Welkom & Opening
14:45 uur     Lean bouwen volgens Heembouw
15:15 uur     Lean informatie management/introductie QlikView
15:30 uur     Pauze
15:45 uur     Uitdagingen bij genereren managementinformatie
16:00 uur     QlikView in de praktijk
17:00 uur     Borrel & Netwerken