Wireshark Training: Network Analyzing and Securing

Analyzing, Securing, CSI – Cyber Security Investigations / Network Forensics Analysis, WiFi / WLAN, VoIP

Hoofddorp, 11 Januari 2012. Als Wireshark University Partner organiseert SCOS Software bv te Hoofddorp de komende maanden weer een aantal Wireshark Trainingen. Wireshark is onbetwist de populairste netwerk analyse tool met meer dan 500.000 downloads per maand.

Het betreft de volgende trainingen:
  • Core 1 - Analyzing TCP/IP Networks
  • Core 2 - Troubleshooting and Securing
  • VoIP Network Analysis
  • WiFi / WLAN Network Analysis
  • CSI – Cyber Security Investigations/ Network Forensics Analysis
Nieuw zijn de trainingen voor VoIP Network Analysis, WiFi / WLAN en CSI – Cyber Security Investigations/Network Forensics Analysis. De CSI training is speciaal ontwikkeld voor forensisch onderzoek van netwerken met behulp van Wireshark.

De trainingen, welke SCOS Software als Wireshark Authorized Training Center samen met de Wireshark University van Laura Chappel organiseert, zullen worden gegeven in Hoofddorp door een Certified Trainer van de Wireshark University USA. In deze training zal worden ingegaan op het efficiënt gebruiken van Wireshark en de packet-level TCP/IP communicatie door het bestuderen van zowel het correct als verkeerd gedragen van netwerken. Een groot gedeelte van de training zal diepgaand worden ingegaan op de mogelijkheden van Wireshark. Veder zal het beoordelen van zowel normaal als abnormale communicatie patronen van de TCP/IP toepassing en de meest gangbare applicaties worden bestudeerd, zoals DHCP, DNS, FTP, Telnet, HTTP, POP en SMTP. De nadruk gedurende de training zal sterk liggen op hands-on lab oefeningen en case studies uit de praktijk. Hiermee wordt kennis opgedaan welke direct na de training gebruikt kan worden.

Voor meer inlichtingen:
SCOS Software bv
www.wiresharkuniversity.nl
wsu@scos.nl
tel. 023 5685615