Tilburg integreert Cognos en Esri m.b.v. SpotOn

Tilburg/Ottowa/Delft, 18 april 2011

De gemeente Tilburg heeft recentelijk de keuze gemaakt om een slag te slaan op het gebied van geografische analyses door SpotOn Vantage Maps aan te schaffen. Deze software koppelt de business intelligence software van IBM Cognos en de Geo-oplossingen van Ersi naadloos aan elkaar. Hiermee krijgen Cognos gebruikers op eenvoudige wijze uitgebreide mogelijkheden om geografische analyses uit te voeren.

Tot op heden gaan geografische analyses in de business intelligence niet veel verder dan het plotten van data op kaarten. Het maken van uitgebreide selecties en filtering op geografische gebieden is alleen mogelijk door gebruik te maken van specialistische GIS-applicaties zoals Esri aanbiedt. Pogingen om de geografische informatie te koppelen aan een business intelligence platform werden al snel te duur, te complex en niet goed te beheren. Successen waren daarom zeer spaarzaam.
De gemeente Tilburg slaat met de aanschaf van SpotOn de brug tussen deze twee werelden: Geo-informatie en Business Intelligence. Met SpotOn is het voor de eindgebruiker en analist eenvoudig geworden om interactieve kaarten te combineren met essentiële business informatie. SpotOn verzorgt de integratie tussen de interactieve kaartmogelijkheden van Esri en de business Intelligence informatie van IBM Cognos. Ook voor de IT-afdeling biedt deze oplossing veel voordeel: de “out of the box” oplossing is eenvoudig te implementeren en te beheren.

Anton Mureau (afdeling staf veiligheid, gemeente Tilburg): Een beeld zegt meer dan 1000 woorden of 20 staafdiagrammen. Met SpotOn gaan we de “wat” vraag zeer effectief integreren met de “waar” vraag. Als eerste gaan we ons richten op de problematiek rondom de Hennepteelt.

Over SpotOn
SponOn System Inc uit Canada levert hoogwaardige IBM Cognos SDK services en software solutions die de IBM Cognos Business Intelligence authors ondersteunen bij het creëren van exclusieve reports en dashboards voor hun organisatie. Met het product SpotOn Vantage Maps leveren ze een unieke map Intelligence solution voor IBM Cognos. Zie www.spotonsystems.nl

Over E-mergo
E-mergo heeft zich gespecialiseerd in Business Intelligence oplossingen. Onder het motto ‘haal uit je bedrijf wat erin zit’ helpt E-mergo sinds 2001 organisaties bij het verbeteren van hun informatievoorziening. E-mergo is gecertificeerd IBM Cognos Support Provider en levert innovatieve oplossingen met MotioCI voor slimmer IBM Cognos beheer en SpotOn voor kaartintegratie in IBM Cognos. Zie www.e-mergo.nl

Meer informatie: Peter Scheepbouwer, Accountmanager E-mergo (peter.scheepbouwer@e-mergo.nl, 015-2600495)