Grote belangstelling voor de Virtualisatie Werkwijzer van Qwise

Ontwikkeling, afwisseling en zelfstandigheid scoren hoog onder virtualisatie professionals

Amsterdam, 14 februari 2011 – De door Qwise, specialist in virtualisatie en cloud computing, ontwikkelde Virtualisatie Werkwijzer (www.virtualisatiewerkwijzer.nl) wordt zeer goed bezocht. In de eerste maand dat deze werktest online stond, hebben al meer dan 500 geïnteresseerde virtualisatie specialisten hun mening gegeven over hun werk, ervaringen en ambities. De Virtualisatie Werkwijzer helpt virtualisatie specialisten meer inzicht te krijgen in hun kwaliteiten en ambities en geeft een passend advies over mogelijke vervolgstappen in hun carrière. Daarnaast zijn de gegevens een bron van informatie voor Qwise over wat virtualisatie specialisten belangrijk vinden in hun baan.

Qwise heeft de resultaten geanalyseerd, hieruit komt duidelijk naar voren dat de meeste deelnemers het belangrijk vinden bij een bedrijf te werken waar ze zich kunnen blijven ontwikkelen. De deelnemers zijn bovengemiddeld nieuwsgierig naar nieuwe ontwikkelingen op hun vakgebied en zoeken afwisseling en zelfstandigheid in hun werk. Aanzienlijk lager scoren zaken als langere tijd op hetzelfde project werken en leiding geven aan een team. “De trend die wij hierin herkennen, is dat veel virtualisatie specialisten met name inhoudelijk en innovatief met hun vak bezig willen zijn,” zegt Abram Schermer, Algemeen Directeur van Qwise.

De Virtualisatie Werkwijze levert ook een positieve bijdrage aan de groeidoelstelling van Qwise. Door een toenemend aantal projecten, onder andere voor Qwise Nebula Worqspace, zoekt Qwise momenteel 60 nieuwe virtualisatie specialisten en projectleiders die zich bij het bedrijf verder willen ontwikkelen door te werken op mooie opdrachten en daarnaast door gerichte trainingen en opleidingen te volgen. Ria de Koning, HR Manager van Qwise: “We krijgen veel positieve reacties op de

Virtualisatie Werkwijzer. Na het invullen van de werktest brengen we Qwise vrijblijvend onder de aandacht als potentiële werkgever. Daar zijn al een aantal goede gesprekken met interessante kandidaten uit voorgekomen. Ik denk dat dit mede wordt veroorzaakt door het feit dat werken bij Qwise zo goed aansluit bij de bovengenoemde trend.”

“Voor veel ICT professionals is het een bekende vraag: welke baan past het beste bij mij?” vervolgt Ria de Koning. “De Virtualisatie Werkwijzer is bedoeld voor iedere ICT’er die ervaring heeft met virtualisatie en zich afvraagt welke volgende stappen in zijn of haar carrière mogelijk zijn.”

Over Qwise
Qwise, onderdeel van de Vision IT Group, is een gespecialiseerde system integrator op het gebied van virtualisatie en cloud computing. Qwise zorgt ervoor dat bedrijfsapplicaties en -informatie altijd en overal beschikbaar zijn. Hiervoor heeft het bedrijf 100 hoog opgeleide en ervaren experts in dienst die zorgen voor een optimale integratie van diverse systemen met technologieën van onder andere Citrix, HP, Microsoft, NetApp, RES Software en VMware. Qwise zet haar kennis in door middel van consultancy, implementatie, outsourcing en detachering. Per september 2010 heeft Qwise Nebula Worqspace geïntroduceerd, een werkplekvorm volledig uit de cloud, die afzonderlijke applicaties geïntegreerd en op maat aanbiedt.
Qwise is één van de meest toonaangevende Citrix Authorized Learning Centers (CALC) in de Benelux en tevens Microsoft Certified Partner for Learning Solutions en RES Authorized Learning Center. Qwise is gevestigd in Amsterdam.


Neem voor meer informatie contact op met:
Lotte Nijkamp, Yellow Communications, telefoon: 023-555 34 24,
e-mail: lotte@yellow-communications.com of
Marinka Verkuil, Marketing Communicatie Manager Qwise, telefoon: 020-4481025. e-mail: marinka.verkuil@qwise.nl