E-mergo maakt geografische analyse voor IBM Cognos gebruikers mogelijk.

Ottawa/Delft, 1 februari 2011

E-mergo heeft recentelijk een partnership afgesloten met SpotOn systems, de leverancier van SpotOn Vantage Maps. Deze software weet de brug te slaan tussen de business intelligence software van IBM Cognos software en de Geo-oplossingen van Esri. Hiermee krijgen Cognos gebruikers op eenvoudige wijze uitgebreide mogelijkheden om geografische analyses uit te voeren. Vergaande business insight analyse met kaarten ligt nu binnen handbereik.

Circa 90% van de gegevens hebben wel op een of andere manier een relatie met een “plaats” op de kaart. Of het nu gaat om de locatie waar winkelketens hun omzet maken, de plaats waar storingen in leidingen plaatsvinden, waar mensen wonen of gebouwen staan, organisaties hebben de behoefte om informatie op een kaart te tonen om tot nieuwe inzichten te komen. De behoefte om de “waar” vraag te beantwoorden is de afgelopen jaren sterk aangewakkerd door de mogelijkheden die GoogleMaps en smartphones bieden.

Tot op heden gaan geografische analyses in de business intelligence echter niet veel verder dan het plotten van data op kaarten. Het maken van uitgebreide selecties en filtering op geografische gebieden is alleen mogelijk door gebruik te maken van specialistische GIS-applicaties zoals Esri aanbiedt. Pogingen om de geografische informatie te koppelen aan een business intelligence platform werden al snel te duur, te complex en niet goed te beheren. Successen waren daarom zeer spaarzaam.

E-mergo komt nu met een oplossing die de brug staat tussen deze twee werelden: Geo-informatie en Business Intelligence. Met de lancering van SpotOn in Europa is het voor de eindgebruiker en analist eenvoudig geworden om interactieve kaarten te combineren met essentiële business informatie. SpotOn verzorgt de integratie tussen de interactieve kaartmogelijkheden van Esri en de business Intelligence informatie van IBM Cognos. Ook voor de IT-afdeling biedt deze oplossing veel voordeel: de “out of the box” oplossing is eenvoudig te implementeren en te beheren.

Over SpotOn
SponOn System Inc uit Canada levert hoogwaardige IBM Cognos SDK services en software solutions die de IBM Cognos Business Intelligence authors ondersteunen bij het creëren van exclusieve reports en dashboards voor hun organisatie. Met het product SpotOn Vantage Maps leveren ze een unieke map Intelligence solution voor IBM Cognos.
www.spotonsystems.nl

Over E-mergo
E-mergo heeft zich gespecialiseerd in Business Intelligence oplossingen. Onder het motto ‘haal uit je bedrijf wat erin zit’ helpt E-mergo sinds 2001 organisaties bij het verbeteren van hun informatievoorziening. E-mergo is gecertificeerd IBM Cognos Support Provider en levert innovatieve oplossingen met MotioCI voor slimmer IBM Cognos beheer en SpotOn voor kaart integratie in IBM Cognos.
www.e-mergo.nl