VANAD Dialoog over thuiswerken tijdens ‘Week van het Nieuwe Werken’

Capelle aan den IJssel, woensdag 20 oktober 2010 – Customer interaction management specialist VANAD Group organiseert op woensdag 10 november een VANAD Dialoog over Nog Nieuwer Werken in de contact center branche. Het evenement valt samen met de ‘Week van het Nieuwe Werken’, een landelijke campagne om thuiswerken onder werknemers te stimuleren.

Tijdens de VANAD Dialoog, op woensdag 10 november om 14.30 uur, gaat VANAD Group in gesprek over enkele ‘hot topics’ op het gebied van thuiswerken in de contact center branche. Zelf is VANAD Group er heilig van overtuigd dat thuiswerken de toekomst heeft, getuige de oprichting van haar VANAD Work from Home divisie aan het begin van dit jaar. Via deze divisie werken inmiddels tientallen agents het klantcontact volledig vanuit huis. Het thema van de VANAD Dialoog is dan ook Nog Nieuwer Werken.

Fred Zimny en Jeroen Kneppers
Om de dialoog op gang te brengen heeft VANAD Group twee professionals gestrikt die het thema van de discussiemiddag introduceren. Fred Zimny trapt af met een korte introductie over innovatief omgaan met nieuwe hulpmiddelen. De internationaal gerenommeerde blogger is momenteel werkzaam bij zorgverzekeraar UVIT (Univé VGZ IZA Trias). Vervolgens zal Jeroen Kneppers ingaan op nieuwe vormen van recruitment, een gebied waar ook behoefte is aan nieuwe werkwijzen. Met zijn achtergrond als Manager Recruitment bij NUON en Manager Recruitment & Arbeidsmarktcommunicatie bij Detailresult Services, gaat Kneppers in op Recruitment New Style.

Nog Nieuwer Werken
Behalve het faciliteren van thuiswerken voor haar (potentiële) agents, heeft VANAD Work from Home de ambitie om ook alle achterliggende processen te digitaliseren. “Ons streven is om het complete proces, van werving en selectie tot en met training via e-learnings, via ons digitale Work from Home platform te verzorgen. Het is letterlijk de bedoeling dat onze medewerkers nooit meer op kantoor komen. Nog Nieuwer Werken dus!”, schetst Radboud Heinink, Customer Contact Manager van VANAD Work from Home.

Juist in die complete digitaliseringslag merkt Heinink veel uitdagingen: “Er zijn veel discussies op het gebied van arbeidsovereenkomsten, e-learnings en het wegvallen van sociale contacten op de werkvloer. Uiteraard zijn dat aandachtspunten die wij nauwgezet hebben bestudeerd bij het starten van deze divisie. Wij zien vele kansen om de beperkingen te minimaliseren, maar wisselen daarover graag van gedachten met andere specialisten.” Daarmee introduceert Heinink feitelijk het centrale thema van de VANAD Dialoog: hoe kan een bedrijf op de meest effectieve manier thuiswerkers inzetten?

Verantwoordelijkheid
Daarnaast is Heinink benieuwd of andere bedrijven ook de productiviteitsvoordelen van thuiswerkers herkennen. “Afgezien van de efficiencywinst die wordt behaald door het elimineren van reistijd, merken wij dat thuiswerkende agents veel zelfstandiger, gretiger en creatiever zijn. Blijkbaar zorgt de fysieke afwezigheid van een leidinggevende ervoor dat ze sneller hun eigen verantwoordelijkheid pakken. Dat is een uitermate interessante ontwikkeling waarvan wij benieuwd zijn of andere partijen die herkennen.”

De VANAD Dialoog is de opvolger van het VANAD Debat, dat in juni werd georganiseerd door VANAD Group. Volgens dagvoorzitter en VANAD Group directeur Arthur Nederlof dekt de nieuwe naam beter de lading. “Met een debat suggereren wij dat we graag voor- en tegenstanders bij elkaar brengen om een standpunt te forceren. Wij zien echter veel meer waarde in de dialoog met andere specialisten: de VANAD Dialoog is dan ook bedoeld om mensen bij elkaar te brengen die op inhoudelijke wijze nieuwe inzichten van elkaar opdoen.”

Gratis toegang
De VANAD Dialoog op woensdag 10 november begint om 14.30 uur en wordt rond 17.30 uur afgesloten met een borrel. Het evenement is gratis toegankelijk, maar men moet zich wel vooraf inschrijven op de website van VANAD Group.

U kunt zich hier direct inschrijven voor de VANAD Dialoog.

Over VANAD Group
VANAD Group is een innovatieve specialist op het gebied van customer interaction. Met ons innovatieve customer interaction management platform helpen wij opdrachtgevers op strategisch, tactisch en operationeel vlak bij het optimaliseren van de interacties met hun klanten of gebruikers. Daarbij maken wij gebruik van een sourcingmix van outsourcing, managed insourcing en Work from Home, die naast elkaar of gecombineerd door ons worden verzorgd. Ons in 2005 opgerichte bedrijf staat onder leiding van Arnoud Munneke en Arthur Nederlof en opereert hoofdzakelijk vanaf onze campus in Capelle aan den IJssel, waar wij maximaal profiteren van de synergie met de zusterbedrijven. Naast onze superieure technologie onderscheiden wij ons met onze unieke bedrijfscultuur, die tot uitdrukking komt in onze Jij bent Fantastisch! filosofie en onze FORWARD formule. De ruim 750 medewerkers van VANAD Group geloven dan ook in de kernwaarden Fun, Ontwikkeling, Respect, Waardering, Aandacht, Resultaat en Daadkracht, en laten deze nadrukkelijk tot uitdrukking komen in onze dienstverlening. Meer informatie vindt u op www.vanadgroup.com en www.jijbentfantastisch.nl.

Voor meer informatie over dit persbericht, hoge resolutie fotomateriaal of interviewafspraken kunt u contact opnemen met:

Jeroen Nagtegaal
VANAD Group
T: (010) 288 1680
M: 06 – 479 780 91
E: jeroen.nagtegaal@vanadgroup.com