WhatsUp Event: BEVEILIGD EVENT LOG MANAGEMENT

Hoofddorp, 22 maart 2010 – Als distributeur namens Ipswitch Inc. levert SCOS Software bv nu twee nieuwe, innovatieve IT-beheeroplossingen: WhatsUp Event Log Management Suite en WhatsUp Event Rover 3.0.

Deze nieuwe oplossingen onderstrepen Ipswitch’ commitment om haar klanten eenvoudige, end-to-end oplossingen voor netwerkmonitoring te bieden, met de toevoeging van event log management.

De WhatsUp Event Log Management Suite omvat vier geïntegreerde softwarecomponenten voor het geautomatiseerd monitoren en beheren van alle Syslogs en Windows-event-logs van apparaten, systemen en servers. Event- en logmanagement speelt binnen organisaties een steeds grotere rol als tool voor realtime, forensische analyses van eventuele beveiligingsproblemen en voor de naleving van de geldende wet- en regelgeving .

Naast de WhatsUp Event Log Management Suite, heeft de overname van Dorian Software geleid tot de lancering van het gezamenlijk ontwikkelde WhatsUp Event Rover 3.0, een nieuw product dat gebruikmaakt van de gepatenteerde LogHealer™-technologie. Met deze technologie is het mogelijk om corrupte EVTX-bestanden te herstellen zonder ze te wijzigen en zonder mogelijk waardevolle, forensische informatie te beschadigen of verliezen. De WhatsUp Event Log Management Suite beschikt ook over LogRefiner™-technologie. Hiermee wordt het voor klanten mogelijk om te werken met oude EVT-logbestanden, ook van oudere Windowssystemen, en met alle EVTX-logbestanden van nieuwere Windowssystemen zoals Vista, Windows 7 en Windows Server 2008. Deze nieuwe gepatenteerde features onderscheiden deze suite van andere logmanagementoplossingen op de markt.

“Wij vinden het geweldig dat we onze klanten de alom gewaardeerde event-log-managementtechnologie van Dorian Software Creations nu kunnen aanbieden onder de paraplu van de Ipswitch Network Management Division,” aldus Brian Gollaher, directeur Product Management bij de Network Management Division van Ipswitch. “Dit nieuwe product vormt voor onze gebruikers een waardevolle toevoeging aan het toch al complete WhatsUp Gold.”

De WhatsUp Event Log Management Suite brengt de WhatsUp Gold-productfamilie de mogelijkheid om het verzamelen en beheren van waarschuwingen, notificaties en het archiveren van zowel Syslogs als Windows-event-logs te automatiseren. Dit belangrijke aspect van een goede IT-beheerstrategie vergroot de toegevoegde waarde van WhatsUp Gold voor organisaties.

De WhatsUp Event Log Management Suite bestaat uit:

WhatsUp Event Archiver, voor het geautomatiseerd verzamelen, centraliseren en veilig opslaan van events;

WhatsUp Event Analyst, met one-click filtering voor eventanalyse en eventcorrelatie, en rapportage voor audits en compliance;

WhatsUp Event Alarm, voor monitoringdoeleinden en waarschuwingen en notificaties van vastgestelde events; en

WhatsUp Event Rover, voor ad-hoc forensisch onderzoek en logdatamining.

De belangrijkste voordelen van de WhatsUp Event Log Management Suite zijn onder andere:
  • Geautomatiseerd archiveren zodat wordt voldaan aan de geldende regelgeving tegen lagere kosten
  • Uitgebreid inzicht in gebruikers- en systeemactiviteit
  • Realtime gegevensoverzichten, statussen en waarschuwingen
  • Eenvoudiger en sneller events lokaliseren en opvangen
  • Automatisch logs filteren en indexeren
  • Beter inzicht in interne en externe beveiliging
  • Verbanden leggen tussen de events van verschillende bronnen
  • Beschermen van interne IP- en klantgegevens
  • Eliminatie van handmatige en zelf ontwikkelde event- en logmanagementprocessen
Voor meer inlichtingen:

SCOS Software bv
info@scos.nl
www.scos.nl
tel. 023 5685615

Opmerkingen voor de redactie
Reviews, interviews, screenshots en informatie zijn verkrijgbaar bij SCOS Software BV.

Hans Pronk
hans@scos.nl
Tel. 023 5685615