VANAD introduceert sourcingmix die klantrendement fors kan verhogen

Capelle aan den IJssel, maandag 1 maart 2010 – Customer Interaction Management specialist VANAD introduceert de sourcingmix, waarmee bedrijven de uitvoering van hun klantcontact naadloos verdelen over verschillende aanbiedingsmodellen. “De modellen sluiten elkaar niet uit, maar kunnen uitstekend naast en door elkaar heen gebruikt worden. Dat principe maakt het uitvoeren van klantcontact heel flexibel, want bij piekverkeer of grote campagnes kunnen meerdere kanalen tegelijkertijd ingezet worden”, licht Jeroen Nagtegaal, marketeer bij VANAD, toe.

Nagtegaal beschrijft dit nieuwe concept op het gebied van klantcontact in de whitepaper ‘Dirigeer uw klantcontact’. Hierbij onderscheidt hij vier relevante outsourcingmodellen, namelijk de traditionele Brick and Mortar outsourcing, Managed Insourcing, Offshore Outsourcing en Work from Home. Op zichzelf zijn dit allemaal bekende aflevermodellen, maar het combineren van de verschillende mogelijkheden is volgens VANAD uniek.

Rendement
Door te bepalen waar het accent ligt bij een project, kan een gedegen keuze worden gemaakt tussen de verschillende manieren waarop klantcontact kan worden verzorgd. “Uitbesteding van klantcontact kan alleen succesvol zijn als voorafgaand aan het uitbestedingtraject goed over de motieven wordt nagedacht. Door het samenvoegen en naast elkaar gebruiken van verschillende outsourcingmodellen, stelt een organisatie haar eigen sourcingmix samen waarmee het haar rendement uit klantcontact fors kan verhogen”, aldus Nagtegaal.

Overal ter wereld
Het sourcingmix principe is mogelijk dankzij de voortschrijdende techniek, die resulteert in locatie-onafhankelijke, virtuele contact center platforms. “Het maakt niet meer uit waar iemand zich bevindt. Zolang er een stabiele internetverbinding is kan men in principe inloggen en klantcontact afhandelen”, weet Nagtegaal. VANAD ontwikkelde voor het aanbieden van haar sourcingmix een eigen Customer Interaction Management Platform, dat alle outsourcingmodellen ondersteunt en geïntegreerd aanbiedt. Daarmee is het bedrijf de enige dienstverlener die zowel de uitvoering als de techniek op het gebied van klantcontact verzorgt. De eigen sourcingmix die VANAD momenteel aan haar opdrachtgevers aanbiedt, bestaat uit traditionele Brick and Mortar Outsourcing, Managed Insourcing en Work from Home. Nagtegaal: “Ook offshore outsourcing behoort tot de mogelijkheden, want dankzij ons virtuele platform kan er van overal ter wereld gewerkt worden. Dat beperkt zich dan ook niet tot landsgrenzen.”

Uitbesteding efficiënter
Overigens bestaat er nog een laatste klantcontactmodel, dat in de whitepaper over de sourcingmix niet belicht wordt; een organisatie kan er immers voor kiezen het klantcontact in eigen beheer te verzorgen. “Als klantcontact specialist zijn wij echter aan onze stand verplicht om te stellen dat het uitbesteden van het klantcontact voor organisaties efficiënter is. Denk alleen al aan investeringen in techniek en mensen. Door onze schaalgrootte en ervaring kunnen wij daarin zowel kwantitatief als kwalitatief meer rendement realiseren dan de bedrijven zelf”, besluit Nagtegaal.

De whitepaper ‘Dirigeer uw klantcontact’ is op de website van VANAD te downloaden via http://www.vanad.nl/contactcenters/nl/actueel/whitepapers/sourcingmix-whitepaper.Over VANAD
VANAD is een innovatieve specialist op het gebied van customer interaction. Met ons innovatieve customer interaction management platform helpen wij opdrachtgevers op strategisch, tactisch en operationeel vlak bij het optimaliseren van de interacties met hun klanten of gebruikers. Daarbij maken wij gebruik van een sourcingmix van outsourcing, managed insourcing en Work from Home, die naast elkaar of gecombineerd door ons worden verzorgd. Ons in 2005 opgerichte bedrijf staat onder leiding van Arnoud Munneke en Arthur Nederlof en opereert hoofdzakelijk vanaf onze campus in Capelle aan den IJssel, waar wij maximaal profiteren van de synergie met de zusterbedrijven die ook tot de VANAD Group behoren. Naast onze superieure technologie onderscheiden wij ons met onze unieke bedrijfscultuur, die tot uitdrukking komt in onze Jij bent Fantastisch! filosofie en onze FORWARD formule. De ruim 750 medewerkers van VANAD geloven dan ook in de kernwaarden Fun, Ontwikkeling, Respect, Waardering, Aandacht, Resultaat en Daadkracht, en laten deze nadrukkelijk tot uitdrukking komen in onze dienstverlening. Meer informatie vindt u op www.vanad.nl en www.jijbentfantastisch.nl.

VANAD is onderdeel van de VANAD Group, één van de weinige familiebedrijven in de IT-sector. Het bedrijf staat onder leiding van de broers Ad Nederlof (Founder) en Jean Nederlof (COO). De bedrijven binnen VANAD richten zich op IT & Telecom, Customer Interaction Management en Fashion. De bedrijvengroep is met zo’n 1.000 medewerkers [700 FTE’s] wereldwijd actief in onder meer de gezondheidszorg, overheid, transport & logistiek, telecom, financiële dienstverlening en hotellerie. Meer dan 50 topondernemingen zoals KPN, Achmea, Sundio Group, Heineken, SNS, Noordhoff Uitgevers, ECT, ABN AMRO, Sanoma Uitgevers en ruim 100 grote (overheids)instellingen maken gebruik van de dienstverlening. Meer informatie over VANAD Group vindt u op www.vanadgroup.com.Voor meer informatie over dit persbericht, hoge resolutie fotomateriaal of interviewafspraken kunt u contact opnemen met:
Jeroen Nagtegaal
VANAD Corporate Marketing
T: (010) 288 1680
M: 06 – 479 780 91
E: jeroen.nagtegaal@vanad.nl