Gemeente Schijndel kiest voor Ictivity en Scholten Awater

Eindhoven, 26 januari 2010

De gemeente Schijndel heeft onlangs een Europese aanbesteding uitgebracht voor de levering en implementatie van een nieuwe server en storage omgeving binnen de gemeente. In combinatie met onze hard- en software businesspartner Scholten Awater heeft Ictivity deze aanbesteding ingevuld. Ictivity zal als hoofdaannemer de implementatie en het beheer voor de komende contractduur voor haar rekening nemen. Scholten Awater zal de levering van hard- en software producten verzorgen. Het contract voor de aaschaf van de benodigde hard- en software inclusief diensten is afgesloten voor een duur van 4 jaar met een contractwaarde van circa € 550.000,-.

Gemeente Schijndel heeft in de afgelopen 5 jaar naar tevredenheid gebruik gemaakt van een Novell netwerkomgeving om haar kantoorautomatisering te faciliteren. De gemeente heeft aanvullend daarop in samenwerking met Ictivity in 2009 al een aantal belangrijke wijzigingen doorgevoerd in de IT omgeving. De ICT dienstverlening van Ictivity zal in het nieuwe contract bestaan uit vervanging van de storage (SAN) omgeving, vervanging en uitbreiding van de VMware omgeving (virtuele omgeving), het zoveel mogelijk virtualiseren van bestaande fysieke servers, het doorvoeren van benodigde aanpassingen in de netwerkinfrastructuur, een optimalisatie van de uitwijkmogelijkheden en een verbetering van de monitoring- en rapportage opties.

De gemeente Schijndel is met bijna 23.000 inwoners groot genoeg voor een goed voorzieningenniveau en klein genoeg voor een eigen persoonlijke sfeer. De gemeente Schijndel denkt en handelt toekomstgericht. Bij deze werkwijze staat de missie centraal. Dat betekent dat de gemeente Schijndel vol overgave werkt aan een prettige woon-, werk- en leefomgeving voor Schijndelse burgers, instellingen,verenigingen en bedrijven.

Geert Visser, Commercieel Directeur Ictivity: "Wij hebben samen met Scholten-Awater met deze gunning wederom bewezen dat ons partner eco-systeem de juiste win-win biedt voor zowel de klant als de leverende partijen. De gemeente Schijndel heeft een goed doordacht traject doorlopen en bewuste keuzes gemaakt, en heeft daarbij op geen enkele eis te hoeven inboeten. Gedegen en goed onderbouwde advies van functionaliteit tot hard- en software configuratie, waarbij flexibiliteit voor het meedenken met de situatie en wensen van de gemeente Schijndel centraal hebben gestaan, heeft geleid tot het vertrouwen van de klant."

Theo Willems, Algemeen Directeur Scholten Awater: “Door de combinatie Ictivity / Scholten-Awater krijgt Gemeente Schijndel de meeste toegevoegde waarde. De samenwerking tussen Ictivity en Scholten Awater is dusdanig beproefd dat klanten geen enkel risico lopen van "naar elkaar wijzende partijen". Het is mooi dat ook nieuwe klanten de kracht van de samenwerking erkennen en het voordeel dat ermee wordt gerealiseerd inzien. Bijkomend voordeel voor ons is dat de band tussen Ictivity en Scholten Awater alsmaar sterker wordt.”

Over Ictivity:
Ictivity is een onafhankelijke Nederlandse ICT dienstverlener met vestigingen in Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam. Meer dan 100 ervaren medewerkers zorgen voor hoogwaardige ICT advies- en implementatiediensten op het gebied van infrastructurele oplossingen.

De kernactiviteiten van Ictivity bestaan uit:
  • Consultancy – advies en implementatie gericht op infrastructurele ICT oplossingen
  • Staffing – detachering & outtasking
  • Training – ICT gerichte opleidingen
  • Managed Services – In delen of totaal ontzorgen van organisaties
  • 4IP – connectivity oplossingen
Ictivity is actief binnen de overheid, semi-overheid en de zakelijke markt. Ictivity bedient voornamelijk grotere organisaties met een eigen ICT afdeling. De eigen ICT afdeling voert het dagelijkse beheer uit en Ictivity wordt ingeschakeld bij ICT advies, 3e/4e lijns werkzaamheden en niet structurele zaken zoals projecten en bij storingen aan de ICT infrastructuur. Ictivity verkoopt geen hard- of software en kan op die manier ook haar onafhankelijkheid als ICT dienstverlener waarborgen.

Kijk voor meer informatie op www.ictivity.nl

Over Scholten Awater
Of het nu gaat om de inrichting van 100 of 5.000 werkplekken of om de inrichting van Datacenters, we denken mee in het complete proces van kantoorautomatisering. Van de inventarisatie van uw organisatie en doelen tot heldere afspraken en strakke planning. Van de levering vanuit ons 23.000m2 tellende distributiecentrum tot installatie, evaluatie en terugkoppeling. Standaardisatie is daarbij de rode draad in alles wat we doen. Want uiteindelijk biedt dat u schaalvoordeel, efficiency en bovenal gemak. Vanuit die gedachte hebben we ervoor gekozen ons te specialiseren in het leveren van hardware en alle mogelijke diensten die daarmee kunnen samenhangen. Met die aanpak mogen we ons inmiddels de grootste IT-reseller van Nederland noemen.

Voor meer informatie:
Tanya Weidema
Marketing & Communicatie Manager

Ictivity
Postbus 7066
5605 JB EINDHOVEN
Tel: 088 – 428 4848
e-mail: tanya.weidema@ictivity.nl / website : www.ictivity.nl