Snel reageren bij incidenten: TeamTILT

Tweeweg alarmeringstool

SCOS Software lanceert TeamTILT, de eerste ‘Procedure Backed Messaging Tool’ die voor iedereen beschikbaar is

Hoofddorp, 27 november 2009 – SCOS Software levert namens M-PLIFY, een onderneming die expert is op het gebied van noodcommunicatie, TeamTILT, een nieuwe universele communicatietool. Voor deze webgebaseerde tool is gebruik gemaakt van de technologie van AlarmTILT (www.alarmtilt.com), de incident- en alarm-managementoplossing die door duizenden ondernemingen in 15 landen wordt toegepast. Met de tool kunnen personen of groepen personen via e-mail, sms of spraakoproep snel collega’s, partners en vrienden uitnodigen, aansporen of informeren. De antwoorden en input die zij geven wordt allemaal realtime weergegeven.

AlarmTILT maakt gebruik van alle beschikbare middelen om groepen mensen op verschillende plekken te bellen, uit te nodigen, te organiseren, te synchroniseren, te waarschuwen en te informeren. Daarnaast beheert het programma realtime alle antwoorden en reacties.

Typische AlarmTILT-gebruikers zijn middelgrote tot grote ondernemingen met meerdere vestigingen en organisaties die op zoek zijn naar tijd- en kostenbesparende manieren om hun interne en externe noodprocedures te optimaliseren, of ziekenhuizen die in noodsituaties verantwoordelijk zijn voor de communicatie en het oproepen van medisch personeel. In 2005 heeft ook de regering van Luxemburg gekozen voor AlarmTILT zodat de mensen die een sleutelrol vervullen in crisissituaties snel bereikt kunnen worden. ‘Het systeem is efficiënt,’ zegt Carlo Simon, hoofd van het Luxemburgse ‘Centre de Communications du Gouvernement’, ‘omdat AlarmTilt onafhankelijk van de locatie waar iemand werkt communicatiemiddelen beschikbaar stelt die hij/zij kan gebruiken.’

Gebruikers hebben via een beveiligde webinterface toegang tot AlarmTILT om hun gegevens te beheren en controleren. Door middel van beveiligde IP-verbindingen kan AlarmTILT probleemloos geïntegreerd worden in bestaande service- en netwerkbeheeroplossingen (Ipswitch WhatsUp, Nagios), omgevingssensoren (AKCP, Black Box) en alarmsystemen.

TeamTILT, de GRATIS versie van AlarmTILT, is beschikbaar sinds 1 oktober 2009. Met TeamTILT kan de coach van het lokale sportteam spelers snel informeren als een wedstrijd op het laatste moment wordt afgelast, evenementenorganisatoren kunnen aan deelnemers laten weten welke bijeenkomst er op het punt staat te beginnen, en het schoolbestuur kan leraren, leerlingen en ouders bij incidenten direct waarschuwen (bijv. bij een uitbraak van Mexicaanse griep).

Voor TeamTILT hoeft geen software gedownload te worden. Het is zeer gebruiksvriendelijk en kan direct nadat een account is aangemaakt worden toegepast. Berichten en waarschuwingen kunnen vanaf de webinterface of vanaf een telefoon verstuurd worden. TeamTILT zorgt vervolgens voor het versturen van e-mails, internationale sms-berichten en spraakoproepen naar pc’s, mobiele telefoons, vaste lijnen, pda’s en smartphones, Blackberries, iPhones en meer. TeamTILT zorgt dat er direct waarschuwingsprocedures in werking treden door de status van de ontvangen en verzonden berichten bij te houden.

TeamTILT is beschikbaar via www.alarmtilt.com/v5.

Neem voor meer informatie of het aanvragen van een interview gerust contact op met Matt F. Hamburg.

Meer Informatie:
SCOS Software bv
info@scos.nl
tel. 023 5685615

Opmerkingen voor de redactie
Reviews, interviews, screenshots en informatie over WS_FTP Professional zijn verkrijgbaar bij SCOS Software BV.
Matt F. Hamburg
matt@scos.nl
Tel. 023 5685615

www.scos.nl