MOVEit Central: Secure Managed File Transfer met uitgebreide workflow- en platformondersteuning

Hoofddorp, 18 november 2009 SCOS Software bv biedt Ipswitch (bekend van WS_FTP software) MOVEit Central Enterprise 7 aan, de veiligste en meest flexibele workflow engine voor bestandsoverdracht die er is, nu met nog betere automatiserings- en platformondersteuning.

MOVEit Central is een krachtig, geautomatiseerd managementsysteem voor de bestandsoverdracht binnen ondernemingen. Het systeem is bedoeld om bestanden automatisch op te halen, te verwerken en te versturen op basis van geplande, event-driven of on-demand taken. Dit is mogelijk voor een groot aantal interne en externe computersystemen, inclusief MOVEit DMZ-servers.

Voor de bestandsoverdracht wordt gebruik gemaakt van makkelijk aan te maken taken (geen programmering nodig). Elke taak kan meerdere bestanden, types, formaten, bronnen en bestemmingen bevatten, en gebruik maken van verschillende overdrachtsprotocollen. Er kunnen tevens centrale taken worden aangemaakt om bestanden en mappen van verschillende systemen te (synchroniseren).

Tijdens de overdracht kunnen de taken de bestanden bovendien automatisch verwerken. Dit gebeurt door middel van een aantal ingebouwde functionaliteiten (waaronder een uitgebreide OpenPGP-optie met commerciële licenties) en standaard of gepersonaliseerde VBScripts.

Ontwikkelaars, scripts en roostermakers, workflow- en documentbeheerders, en anderen kunnen de bestandsoverdracht en gegevensverwerking centraal beheren met behulp van de MOVEit Central API interface-optie.

MOVEit Central kan zonder moeite verschillende taken tegelijkertijd uitvoeren en bestanden overdragen tussen verschillende systemen, waaronder:
 • Interne netwerkgebaseerde systemen zoals mainframe en mid-range systemen, alsmede applicatie-, e-mail-, file- en webservers.
 • Lokale systemen gebaseerd op DMZ-netwerksegmenten zoals MOVEit DMZ of andere beveiligde servers voor bestandsoverdracht.
 • Remote systemen die via het internet toegankelijk zijn, zoals FTP-, beveiligde FTP- en MOVEit DMZ-servers die worden gebruikt bij uw verschillende vestigingen, klanten of partners.
MOVEit Central-taken kunnen automatisch bestanden overdragen door een combinatie van de volgende populaire, vaak gebruikte methoden toe te passen: AS1, AS2 en AS3 (SSL) (AS staat voor ‘Applicability Statement’) met AS1 voor overdracht naar e-mailservers, AS2-servers, en met AS2 voor overdracht naar FTP- en FTPS-servers, waaronder MOVEit DMZ, FTP, FTPS, HTTP, HTTPS, SFTP/SCP2, SMTP/POP3.

MOVEit Central kan automatisch de volgende acties ondernemen als een van de ondersteunende antivirusprogramma's (McAfee, Symnatec of Trend Micro OfficeScan) een virus in een bestand ontdekt dat net is gedownload of geüpload: de overdracht afbreken; het oorspronkelijke, besmette bestand van het bronsysteem verwijderen of de kenmerken van het bestand onthouden en het bestand nooit meer overdragen; in een logbestand de naam van het bestand, het virus en de antivirussoftware opslaan, evenals de datum/tijd dat het virus werd ontdekt en wat MOVEit Central met het bestand heeft gedaan; en beheerders waarschuwen via e-mail.

MOVEit Central wordt realtime geconfigureerd, beheerd en gemonitord door MOVEit Central Admin, een Windows-programma dat zonder extra kosten bij MOVEit Central geleverd wordt.

Om de operationele veiligheid van de onderneming te waarborgen, beschikken MOVEit Central en MOVEit Admin over de volgende beveiligingsvoorzieningen:

 • Verplichte verificatie voor de toegang tot MOVEit Centrals administratieve interface, om taken te beschermen tegen wijzigingen/gebruik door onbevoegden.
 • Beveiligde communicatie tussen MOVEit Central en MOVEit Admin, geleverd met standaard TCP-pakket (geen SNMP), versleuteld door middel van 128-bits SSL-encryptie.
 • FIPS 140-2 Cryptografie, goedgekeurd door het Amerikaanse NIST (National Institute of Standards and Testing) en het Canadese CSE (Communications Security Establishment).
 • Bestandsonweerlegbaarheid (File Non-Repudiation) is de waarborg dat de verzending of de ontvangst van een bestand niet ontkend kan worden door degene die deze handeling verricht, en dat het bestand tijdens de overdracht niet vervalst of gewijzigd kan worden. Central ondersteunt deze mogelijkheid met behulp van een geïntegreerde, door de FIPS goedgekeurde SHA-1 hashing die actief is tijdens het uitwisselen van bestanden met een MOVEit DMZ-server.
 • Versleutelde opslag van gebruikersnamen, wachtwoorden en scripts, met een door de FIPS goedgekeurde 256 bits-sleutel voor AES (Advanced Encryption Standard)-encryptie, de nieuwste en krachtigste encryptiemethode die door de NIST en CSE is goedgekeurd.
 • Realtime monitoring van de status- en de activiteitsdisplays, van diagnostische gegevens en van informatie over probleemoplossing.
 • Bijhouden van alle taken en foutmeldingen waar de ingebouwde database van MOVEit Central, die via ODBC toegankelijk is, mee te maken krijgt - voor uitgebreide rapporten.
 • Uitgebreide rapportage middels geplande taken voor het aanmaken en afleveren van rapporten, en door middel van billing- en tracking-applicaties voor derden (via ODBC).
 • Automatische failover-optie waardoor MOVEit Central zonder problemen overschakelt van een primair naar een hot standby secundair systeem, zonder dat daar een beheerder aan te pas hoeft te komen.
Neem voor meer informatie over MOVEit Central Enterprise, inclusief informatie over evaluatie, het aanvragen van een live demonstratie, of om te spreken met een accountmanager, contact met ons op via 023 5685615 of info@scos.nl

Voor meer inlichtingen:
SCOS Software bv
info@scos.nl
www.scos.nl
tel. 023 5685615

Matt F. Hamburg
matt@scos.nl