WhatsUp Gold Configured

Nieuw voor WhatsUp Gold Netwerk Monitor: het veilig beheren van apparatuurinstellingen en het monitoren van draadloze infrastructuren

Hoofddorp, 16 november 2009. SCOS Software, distributeur namens Ipswitch biedt nu WhatsUp Gold v14.1 en WhatsUp Gold WhatsConfigured v1.0 aan. De nieuwe features van v14.1 zorgen er samen met de nieuwe plug-in voor configuratie- en wijzigingsbeheer voor dat netwerkprofessionals met één complete oplossing zowel bedrade als draadloze netwerkomgevingen effectief kunnen beheren. Daarnaast kunnen zij de apparatuurinstellingen regelen door middel van automatische configuratie en wijzigingsbeheer.

Netwerkbeheerders zijn veel tijd kwijt aan het configureren en optimaliseren van de instellingen om te zorgen voor stabiele netwerkprestaties, om gegevens te beschermen en om netwerken te beveiligen tegen ongeautoriseerde wijzigingen. Door het gebruik van honderden aparte apparaten die allemaal beheerd en onderhouden moeten worden, zijn de router- en switchinstellingen continu aan verandering onderhevig. Netwerkbeheerders zijn voortdurend druk in de weer om wijzigingen bij te houden en door te voeren.

“Configuratie- en wijzigingsbeheer vormt een essentieel onderdeel van een goede netwerkbeheerstrategie. Door automatische configuratie- en wijzigingsbeheertools te gebruiken, kunnen netwerkbeheerders vaak voorkomende en handmatige, steeds terugkerende handelingen die horen bij het onderhoud en de documentatie van apparatuurinstellingen elimineren. Tevens ontvangen ze een waarschuwing als er zich configuratiewijzigingen voordoen,” aldus Matt Hamburg, network productmanagement SCOS Software. “In een markt die jaarlijks bijna drie miljard dollar omzet en een gezonde groei doormaakt, is ‘Network Configuration and Change Management’ (NCCM) binnen alle organisaties een absolute must geworden binnen hun IT-strategie. Met WhatsUp Gold en WhatsConfigured kunnen netwerkbeheerders niet alleen uitdagingen op het gebied van prestatie- en foutbeheer het hoofd bieden, maar ze kunnen ook wijzigingen in de netwerkstructuur traceren en beheren vanaf één geïntegreerd platform. Netwerken lopen zo geen risico meer op omvangrijke verbindingsproblemen of problemen die worden veroorzaakt door configuratiewijzigingen.”

Versie 14.1 vergroot het aantal al bestaande mogelijkheden van WhatsUp Gold met een aantal nieuwe features en functionaliteiten. Met de draadloze infrastructuurmonitor, die is geïntegreerd in WhatsUp GoldPremium, Distributed- en MSP-editie, kunnen netwerkbeheerders verschillende kenmerken van het draadloze netwerk voortdurend monitoren en meten, waarschuwingen ontvangen en rapporten genereren. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om het gebruik van toegangspunten, signaalstoringen en statistieken m.b.t. de draadloze apparatuur. Netwerkbeheerders krijgen zo snel een volledig beeld en kunnen zo goede ondersteuning bieden bij een groeiende netwerkomgeving. Ook kunnen ze problemen oplossen voordat deze de prestaties en veiligheid van het draadloze netwerk verstoren.

Netwerkbeheerders kunnen nu bovendien ruim vijftig volledige rapporten en meer dan 35 periodieke en gegevensstroomrapporten met grafieken genereren en deze vanuit WhatsUp Gold exporteren naar pdf voor rapportage op beheerdersniveau.

De belangrijkste features van WhatsUp Gold v14.1 en WhatsConfigured zijn:

WhatsUp Gold v14.1
 • Volledig inzicht in zowel de bedrade als draadloze infrastructuur door middel van één enkele beheer- en monitorinterface.
 • Uitgebreide informatie over de connectiviteit en de gebruikte toegangspunten.
 • Nieuwe actieve monitorfunctie die de status weergeeft van draadloze toegangspunten en een voorgeconfigureerde monitor voor de interfaceprestaties.
 • Via de draadloze werkplekken toegang tot zes nieuwe rapporten over draadloze netwerkapparatuur.
 • Meer dan 80 rapporten, inclusief statistieken, kunnen worden geëxporteerd naar Portable Document Format (pdf).
WhatsConfigured
 • Automatische back-up van apparatuurinstellingen op een beveiligde gegevensopslagplaats.
 • Uitgebreide ondersteuning van gestandaardiseerde apparatuur, inclusief: Cisco, Juniper, Brocade en meer.
 • Volledig beveiligde apparatuurtoegang via SNMP vl-3, SSH1-2 of Telnet.
 • Waarschuwingen en notificaties – volledig geïntegreerd in Alert Center. Zorgt voor waarschuwingen en notificaties indien de instellingen van een apparaat dat wordt gemonitord worden gewijzigd.
 • Een geïntegreerde TFTP-server zorgt voor het down- en uploaden van systeem-images en besturingssystemen.
 • Rapportage – netwerkbeheerders kunnen bestanden automatisch en handmatig vergelijken en ze ontvangen een bericht als er een configuratiebestand op een gemonitord apparaat gewijzigd wordt.
Voor meer inlichtingen:
SCOS Software bv
info@scos.nl
www.scos.nl
tel. 023 5685615

Matt F. Hamburg
matt@scos.nl

www.scos.nl