Ictivity & Microsoft samen op open source beurs LinuxWorld 2009

Eindhoven, 15 oktober 2009

Dit jaar heeft ICT-dienstverlener Ictivity Microsoft als gast op haar stand tijdens LinuxWorld, de meest toonaangevende vakbeurs binnen de Benelux over open source software op 4 en 5 november te Utrecht. Met dit gezamenlijk optreden vragen beide partijen aandacht voor de noodzaak van interoperabiliteit en samenwerking van softwareproducten in klantomgevingen. Op 5 november zal van 11.30-13.00 uur Theo Rinsema, directeur van Microsoft, aanwezig zijn op de stand van Ictivity om vragen van bezoekers te beantwoorden omtrent deze samenwerking en interoperabiliteit van Microsoft-softwareproducten en open source softwareproducten.

Beide partijen realiseren zich dat IT-omgevingen in de toekomst heterogeen zijn en dat samenwerking tussen verschillende softwareproducten daarmee van cruciaal belang is. Ictivity, een Gold Partner van Microsoft en al jaren actief op de open source markt, staat voor het 5e jaar op LinuxWorld: "Het gebruik van open source software zorgt voor open, flexibele, schaalbare en dus ook heterogene IT-omgevingen binnen organisaties. Door deze ontwikkeling ontstaat de behoefte naar een betere ondersteuning tussen de verschillende marktoplossingen en hun leveranciers. Samen met Microsoft willen we zorg dragen voor een oplossing die daadwerkelijk voor de klant werkt, meteen inzetbaar is en tegelijkertijd invulling geeft aan de eigen ambities omtrent openheid en interoperabiliteit." Aldus Geert Visser, directeur van Ictivity BV.

Hoewel interoperabiliteit een nogal allesomvattend begrip is geworden dat velerlei uitleg krijgt menen Ictivity en Microsoft dat een gezamenlijk optreden op LinuxWorld vooral een informerende functie heeft. Geert Visser: "Open source software is een enorm sterk middel voor klanten om in te zetten in hun IT. De winst van open source software varieert van kostenbesparingen tot meer flexibiliteit en duurzaamheid. Echter, open source software is niet een doel op zich en vraagt een deskundigheid in de advisering en toepassing. Met dit gezamenlijke initiatief willen wij vooral het gesprek aangaan met relaties en tegelijkertijd een genuanceerder geluid laten horen."

Op www.metopenvizier.nl kunt u meer informatie vinden over deze samenwerking. Ook kunt u hier uw eventuele reacties kwijt.

Over Ictivity:
Ictivity is een onafhankelijke Nederlandse ICT dienstverlener met vestigingen in Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam. Meer dan 100 ervaren medewerkers zorgen voor hoogwaardige ICT advies- en implementatiediensten op het gebied van infrastructurele oplossingen.

De kernactiviteiten van Ictivity bestaan uit:
  • Consultancy – advies en implementatie gericht op infrastructurele ICT oplossingen
  • Staffing – detachering & outtasking
  • Training – ICT gerichte opleidingen
  • Managed Services – In delen of totaal ontzorgen van organisaties
  • 4IP – connectivity oplossingen
Ictivity is actief binnen de overheid, semi-overheid en de zakelijke markt. Ictivity bedient voornamelijk grotere organisaties met een eigen ICT afdeling. De eigen ICT afdeling voert het dagelijkse beheer uit en Ictivity wordt ingeschakeld bij ICT advies, 3e/4e lijns werkzaamheden en niet structurele zaken zoals projecten en bij storingen aan de ICT infrastructuur. Ictivity verkoopt geen hard- of software en kan op die manier ook haar onafhankelijkheid als ICT dienstverlener waarborgen.

Kijk voor meer informatie op www.ictivity.nl

Voor meer informatie:
Tanya Weidema
Marketing & Communicatie Manager

Ictivity
Postbus 7066
5605 JB EINDHOVEN
Tel: 088 – 428 4848
e-mail: tanya.weidema@ictivity.nl / website : www.ictivity.nl